Hogyan tudnék jól és eredményesen szavakat tanulni?
Horvátul tanulok. A nyelvtan már egész jó szinten megy, viszont új szavakat nagyon nehezen tanulok, nem értem miért. Nem mennek bele a fejembe, vagy hamar elfelejtem őket.
Van valami jó taktika? Hiába írok mondatokat, ugyanez a hatás.
Milyen jó módszerek, megoldások vannak?
Pl mindennap megtanulni 10-20 új szót.
Én az Anki nevű szótanító programot használom erre a célra, nekem nagyon bevált. Rendszeresen ismételteti veled a szavakat, és automatikusan azokat mutatja gyakrabban, amelyek kevésbé mennek, a begyakoroltakat meg csak néha-néha (egyre ritkábban) hozza elő.
Amúgy mindennap 10-20 szó megtanulása kissé soknak tűnik, pláne 20 szóé - ha tényleg mindennap foglalkozol vele, ez évi 7300 szó, ami kb. két év alatt egy nagyon erős felsőfokú szókincsnek felel meg. Ennyi idő alatt feleennyit is bőven elég megtanulni.
És 2 nap alatt 10-20 szó? Az is sok?
Ezt a programot le lehet valahol tölteni? Minden nyelven alkalmazható?
Szerintem egyéni,ki mennyire tudja megtanulni és milyen gyorsan felejti. Viszont inkább azt mondanám,hogy nem szó,hanem jelentés. Elég megnézni olyan szavakat,mint a bolt,cast és akkor ezek még nem is a legcifrábbak.
Talán az a legjobb,ha egy szóhoz sok példamondatot látsz, hallod hanganyagban és megpróbálsz mondatokat alkotni vele.
Szóval minél hamarabb élesben kell használni.
Illetve még kimaradt,hogy ki is kell mondanod a szót hangosan,ha valami hangos szótárból már hallottad.
Bár ,hogy őszinte legyek ez utóbbi ellenőrzésére nem tudom milyen jó progi létezik.
Ha valami bosszantót is akarsz látni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!