Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan tudnék jól és eredménye...

Hogyan tudnék jól és eredményesen szavakat tanulni?

Figyelt kérdés

Horvátul tanulok. A nyelvtan már egész jó szinten megy, viszont új szavakat nagyon nehezen tanulok, nem értem miért. Nem mennek bele a fejembe, vagy hamar elfelejtem őket.

Van valami jó taktika? Hiába írok mondatokat, ugyanez a hatás.

Milyen jó módszerek, megoldások vannak?

Pl mindennap megtanulni 10-20 új szót.

2015. júl. 16. 14:09
 1/7 A kérdező kommentje:
És persze ha újakat tanulok, akkor az előző napit ne felejtsem el.
2015. júl. 16. 14:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Én az Anki nevű szótanító programot használom erre a célra, nekem nagyon bevált. Rendszeresen ismételteti veled a szavakat, és automatikusan azokat mutatja gyakrabban, amelyek kevésbé mennek, a begyakoroltakat meg csak néha-néha (egyre ritkábban) hozza elő.

Amúgy mindennap 10-20 szó megtanulása kissé soknak tűnik, pláne 20 szóé - ha tényleg mindennap foglalkozol vele, ez évi 7300 szó, ami kb. két év alatt egy nagyon erős felsőfokú szókincsnek felel meg. Ennyi idő alatt feleennyit is bőven elég megtanulni.

2015. júl. 16. 15:34
 3/7 A kérdező kommentje:

És 2 nap alatt 10-20 szó? Az is sok?

Ezt a programot le lehet valahol tölteni? Minden nyelven alkalmazható?

2015. júl. 16. 17:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Felsőfokon szeretném tudni, illetve először erős középfok. Akkor 2-naponta 20 az belefér?
2015. júl. 16. 17:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egyéni,ki mennyire tudja megtanulni és milyen gyorsan felejti. Viszont inkább azt mondanám,hogy nem szó,hanem jelentés. Elég megnézni olyan szavakat,mint a bolt,cast és akkor ezek még nem is a legcifrábbak.

Talán az a legjobb,ha egy szóhoz sok példamondatot látsz, hallod hanganyagban és megpróbálsz mondatokat alkotni vele.

Szóval minél hamarabb élesben kell használni.

Illetve még kimaradt,hogy ki is kell mondanod a szót hangosan,ha valami hangos szótárból már hallottad.

Bár ,hogy őszinte legyek ez utóbbi ellenőrzésére nem tudom milyen jó progi létezik.

2015. júl. 16. 19:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Az is jó lehet, ha a házat "kitapétázod" a szavakkal. Tehát mondjuk a WC-be, a szobádba, konyhába, stb., szóval olyan helyekre teszed, ahol mindenképp "összefutsz velük" gyakran, és olvasgatod horvátul (és mellette a magyar megfelelőjét). Vagy valami ilyesmi hangos-szótárat is letölthetsz, és azokat hallgathatod akár városban is, bármikor, bárhol fülhallgatóval is. Vagy csak otthon mondjuk takarítás, akármi közben.
2015. júl. 16. 19:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha valami bosszantót is akarsz látni:)

https://www.youtube.com/watch?v=CZiQgiwhMsk

2015. júl. 16. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!