Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Egyedül hogyan tanuljak szavakat?

Egyedül hogyan tanuljak szavakat?

Figyelt kérdés
Úgy értem ki szoktam jegyzetelni a füzetbe leckéről leckére a nyelvkönyvből, de csak olvasgatom utána. És nem tudom hogy megmaradnak-e így a szavak. Sajnos egyedül tanulom a nyelvet és egyedül is élek, nincs aki kikérdezze.

2015. ápr. 13. 23:39
 1/5 anonim ***** válasza:
2015. ápr. 13. 23:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Az a program nagyon jó amit az előző linkelt, de az csak abban segít, hogy ne felejtsd el amit beleírsz.

Én egyébként nem ajánlom, hogy szavakat tanulj. Próbálj meg inkább kifejezéseket vagy teljes mondatokat megtanulni.

Az én bevált módszerem az az, hogy keresek az idegennyelvű szó, mondat hangalakjához hasonló magyar szót. Az is segít, ha az idegen szót egy magyar mondatba rakod és úgy használod mintha magyar lenne.

2015. ápr. 14. 17:55
 3/5 anonim ***** válasza:
A szavaknak is van kapcsolati hálójuk. Egy ilyen felépítése nagyban segítheti a nyelvtanulást.
2015. ápr. 14. 19:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne szavakat tanulj, hanem kifejezeseket, mondatokat.

Olvass sokat es irj naplot angolul.

2015. máj. 19. 12:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt, hogy megmaradt-e a szó, úgy tudod leellenőrizni, hogy letakarod a szavak magyar megfelelőjét, és megnézed, hogy beugrik-e, mit jelent. Persze ez a legkezdetlegesebb módszer. Sokkal jobb hozzá szövegkörnyezetet keresni és mondattal együtt megtanulni, vagy élőszavas, filmes említéshez rögzíteni.
2015. máj. 26. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!