Mondat lefordítása oroszra?
Jelenleg egy könyvön dolgozom, és le kellene fordítani egy mondatot. Sosem tanultam oroszul, a neten lévő mondatfordítók pedig nem túl megbízhatóak.
A mondat így hangzik: Ne aggódjon, *Vallisnak méltó büntetésben lesz része.
*Vallis egy kitalált város.
Légyszíves cirill betűkkel írjátok, ha lehetséges. Hálásan köszönöm a válaszokat! :)
Hm, kíváncsiságból belenéztem a gugli ferdítő megoldásába, hökkenetesen jó megoldást ad ki, jobbat, mint az enyém.
Н е _ в о л н у й т е с ь, _В а л л и с/В о л л и с _ б у д е т _ д о с т о й н о _ н а к а з а н.
Az enyém ez lett volna:
Н е _ в о л н у й т е с ь, _В а л л и с/В о л л и с _ п о л у ч и т _ д о с т о й н о е _ н а к а з а н и е.
В а л л и с/В о л л и с -- nem tudom, hogy a-val vagy ó-val ejted-e a város nevét.
a dosztojnoje nakazanyije szó szerint méltó büntetés, viszonylag kevés találat van rá a megérdemelt (з а с л у ж е н н о е) és az igazságos (с п р а в е д л и в о е) büntetéshez képest, szóval gondoltam, ez utóbbi kettőt is ideírom, legfeljebb nem amellett döntesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!