Miért nincs az egyetemen/főiskolán MINDEN szakon magyar illetve nyelvtanóra?
ma 18:03:
A bölcsészek 90%-a a középiskolás matematika anyaggal sincsen képben, és az élet ezer területén becsapható például hamis statisztikákkal, vagy csak egyszerűen a boltban. Ehhez képest a helytelen írás eltörpül, csak vannak akik szeretnek belőle nagy ügyet csinálni. Az analízist meg nem azért írtam, mert elvárnám, hogy mindenki tudjon deriválni, hanem azért, mert műszaki szakokon nem elég bemagolni könyveket, és ha ez bölcsészeknél is így lenne, akkor nem ott tartanánk, hogy az okoskodó, de nem okos bölcsészek próbálják megmondani a frankót, hogy növeljük az oktatásban az így is túlsúlyban lévő humán tárgyak arányát. Meg talán ha nem az menne tanítónak, akit máshová nem vesznek fel, hanem igenis kemény követelmények lennének, akkor a gyerekek nagyobb aránya tanulna meg alsóban helyesen írni, számolni, olvasni, stb.
minden egyetemen lehet valaki jó tanuló általános műveltség nélkül. engem nagyon zavar, ha valaki nem képes nyelvtanilag helyes mondatok írására, mégsem hiszem, hogy irodalomóra bevezetésével enyhülne ez a probléma. erre volt mindenkinek 12 éve, ha nem sikerült, most sem fog már. egyébként engem az jobban zavar, hogy már minden sz*r szaknak adnak diplomát. "Én magyar műveltségterületes tanítónak tanulok". Pontosan olyan tanár leszel, aki azt hiszi, hogy az ő tárgya a legfontosabb. Tényleg fontos az irodalom és nyelvtan, de legyünk őszinték: akik nem ezzel foglalkoznak, azok 2-3 éven belül maximum pár mondatot tudnak majd Babitsról vagy Kosztolányiról mondani. A helyesírást pedig az ember vagy megtanulja, vagy nem, de egyetemen már biztosan nem lehet ezen segíteni. így is csomó olyan tárgy van, ami nem kapcsolódik szigorúan a tematikához és felesleges.
egyébiránt a napokban láttak napvilágot különböző bombagyár.hu-s videók, melyekben az egyetemeket tesztelik általános műveltségből, és elég szörnyű képet fest. Az első felvonásban az eltés és bme-s diákok számára tették fel a kérdéseket (fizika és történelem), a következő körben pedig a közgázosoknak kellett teljesen hétköznapi kérdésekre válaszolniuk (fizika és földrajz). én nem hittem el, hogy tényleg ennyire buták legyenek ilyen kérdésekben, mégis kitűnő szakemberek lesznek.
egy (leendő) építőmérnök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!