Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért nincs az egyetemen/főisk...

Miért nincs az egyetemen/főiskolán MINDEN szakon magyar illetve nyelvtanóra?

Figyelt kérdés
Tudom, például az építőmérnöknek nem nagyon van rá szüksége. De engem eléggé irritál, hogy valaki a diplomájával henceg, és magyarul írni (esetleg még beszélni sem) nem tud. Csak engem idegesít ez? Mi ennek az oka?
2010. jún. 2. 09:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
25%
Én meg most érettségiek, és szintén mérnök szeretnék lenni. Alig várom már, hogy végre ne kelljen ilyen retkes belemagyarázós verselemzéseket írogatni, meg tanulgatni... meg ebből még számonkérés is... személyem szerint rendkívül örülök h végre magam mögött hagyhatom ezeket, ígyis még szóbelire meg kell tanulnom 1 csomó felesleget :)
2010. jún. 2. 10:53
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

És még egyetemen is úgy fogod érezni h lesz egy csomó felesleges... :S

Milyen mérnöknek? Hova?

2010. jún. 2. 10:58
 13/24 A kérdező kommentje:

Nem kifejezetten a mérnökökre gondoltam.

És nem is az 1-2 helyesírási hibára. Figyelmetlenségből is lehet hiba.

Én arra gondolok, ha minden mondatban 3-4 helyesírási hibát látni.

Valóban, általános iskolában kellett volna. Na meg középiskolában, ha a pedagógus észreveszi, hogy baj van...

2010. jún. 2. 11:17
 14/24 anonim ***** válasza:
55%
nem olyan fontos manapság az írás ezt az internetes írást nem is nevezném annak, aki itt jön azzal hogy milyen hibákat írok le az végképp szánalom, nem arról szól hogy fogalmazást csinálunk, inkább közelebb áll az élőbeszédhez mint az íráshoz ami itt folyik, ha meg hivatalos ügyet kell valakinek intéznie akkor biztos tud helyesen írni hacsak nem leszarja, de ha van némi igényessége legalább elgondolkodik hogy kéne helyesen írni, számítógépes korszakban meg már mindent ellenőriz a gép szinte, kézzel írott levelet nagyon ritkán adunk fel.
2010. jún. 2. 11:31
 15/24 anonim válasza:
81%
Csak az a probléma, hogy a gépi helyesírás-ellenőrzők sz*rt se érnek. Ha csak arra hagyatkozol, hogy majd a Word aláhúzza, akkor rengeteg hiba marad az általad gépelt szövegben. A nyelvhelyességről pedig már ne is beszéljünk, azt gép soha nem fogja tudni ellenőrizni. Pedig a nyelvhelyesség és a hibátlan helyesírás alapvetően kulturális kérdés, legyen akármilyen szakmád. Aki ezt nem tartja fontosnak az alapvetően igénytelen, még ha ezt nem is akarja belátni...
2010. jún. 2. 12:01
 16/24 anonim ***** válasza:

ma 10:58

bme-re energetikára jelentkeztem első helyen, második bme villamosmérnök :) sztem az megvan :)

2010. jún. 2. 12:07
 17/24 anonim ***** válasza:
43%

Engem meg az irritál, mikor valaki a műveltségével henceg, aztán nincsen természettudományos műveltsége. Ja, és egyesek ezt még meg is fejelik azzal, hogy azzal dicsekednek, hülyék a matematikához. Vagy azon élik ki magukat, hogy mások helyesírásába kötnek bele.

Egyébként meg nem a mondatelemzésektől és a nyelvtani szabályok bemagolásától lesz valakinek jó a helyesírása. A nyelvtan órák száma általános- és középiskolában is aránytalanul sok a természettudományos tárgyakéhoz képest.

2010. jún. 2. 12:55
 18/24 anonim ***** válasza:
48%
Szóval lehetne pár félév matematikai analízis is a bölcsészeknek, és akkor egy bizonyos értelmi szint alatt senki sem jutna diplomához.
2010. jún. 2. 13:00
 19/24 anonim válasza:
Igen, vannak aránytalanságok a magyar oktatási rendszerben, ha mindenkit megtanítanának a közoktatásban helyesen írni, akkor ez a kérdés föl sem merült volna.
2010. jún. 2. 14:16
 20/24 anonim válasza:
75%

Én ZSKF-re járok, nálunk volt helyesírás óra, kötelező volt minden szakon és kemény számonkérés (vizsga) volt belőle, jegyet is kaptunk érte, kreditet is, és az átlagba is beleszámitott.

Ebben a félévben meg Stílusgyakorlat van, ahol azt tanítják, hogyan kell rendesen kérvényt, meghatalmazást stb irni :)

Sztem jól tette a fősuli, hogy bevezette ezt, mert tényleg sokan még felnőtt korukban sem tudnak rendesen fogalmazni + irni.

2010. jún. 2. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!