Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért nincs az egyetemen/főisk...

Miért nincs az egyetemen/főiskolán MINDEN szakon magyar illetve nyelvtanóra?

Figyelt kérdés
Tudom, például az építőmérnöknek nem nagyon van rá szüksége. De engem eléggé irritál, hogy valaki a diplomájával henceg, és magyarul írni (esetleg még beszélni sem) nem tud. Csak engem idegesít ez? Mi ennek az oka?
2010. jún. 2. 09:42
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
85%

Ennyi erővel matematika is lehetne minden szakon, mert sokan még a legegyszerűbb műveleteket sem tudják elvégezni. Én pl. gyerekkorom óta nem tudok fejben számolni, vagy csak nagyon lassan.

Amúgy az oka egyszerű: az alapok megtanítására nem fordítanak elég időt általánosban, mert siettetik a gyerekeket.

2010. jún. 2. 09:51
 2/24 anonim ***** válasza:
61%

12 évig (általános+gimi) volt bőven elég magyar+nyelvtanórám...

most lassan mérnök vagyok,igy is kevés idő a szakma elsajátitására,nehogymár idétlen verslemzéssel,meg nyelvtanilag helyes mondatokkal foglalkozzak,mikor van jobb dolgom is

tudok helyesen irni amennyire kell,ha magyart akarnék tanulni elmentem volna bölcsésznek (bár abból éhenhalnék)

2010. jún. 2. 09:54
 3/24 anonim ***** válasza:
81%

A tanárképes szakokon volt olyan tantárgy, hogy beszédművelés és nyelvhasználat. Igaz, hogy ez egy laza tárgy volt, csak annyira volt elég, hogy átfussuk az alap nyelvtani szabályokat (tulajdonneveket nagybetűvel írjuk, hasonult szavak stb.). Egy féléves tárgy volt, heti egyszer 90 perc.

Hasznos volt, én szerettem, de kevés.

2010. jún. 2. 09:54
 4/24 anonim ***** válasza:
91%
Mert annak megtanítása az általános iskola, végső esetben a középiskola feladata lenne. Egyetemen/főiskolán így is van elég tantárgy, nem kell még egy súly. Én inkább felmérést készítenék a negyedikesek/nyolcadikosok között, hogy mennyire tudnak helyesen írni, és támogatással/büntetéssel ösztönözném az iskolákat, hogy tanítsák meg rendesen a helyesírás alapjait.
2010. jún. 2. 09:55
 5/24 A kérdező kommentje:
Én magyar műveltségterületes tanítónak tanulok. Nem is arra gondoltam, hogy akkor most mindent megtanulni, részletesen. Csupán tudjanak az emberek helyesen írni. Elszomorító, ha valaki azzal henceg, hogy "filozofia szakos halgato vagyok".
2010. jún. 2. 09:58
 6/24 anonim ***** válasza:
86%

Én is egyetértek az eddigi válaszolókkal, nem egyetemen kéne megtanítani az embereket, hanem első 4 osztályban kéne jól az alapokat mkivel min 4es szinten megtanítani és arra lehet is építkezni a későbbiekben mind a matematikában, mind a többi tantárgyban.

Majd általánosban könnyebb lenne fejleszteni.

Én is megpróbálok helyesen írni(firefox hibajavító 4ever), de azért néhány rövidítés és egyéb dolog becsúszik nekem is.

2010. jún. 2. 10:00
 7/24 anonim ***** válasza:
54%

szintén mérnök (leszek :) )

be is fejelnénk ha a sok szakmai tárgy (na meg közgazdász baromság) mellett még magyart is kéne tanulnunk.

Sokan szerintem pont azért jöttek mérnöknek, mert reálosak, nem igazán érdekli őket a nyelv.

Nincs is rá annyira szükségünk.

Ha meg annyira nem tud valaki helyesen írni, akkor a gépen ott a hibajavító :)

Mondjuk az gáz ha nem tud majd segíteni a gyerekének.

De könyörgök ne menjünk el még jobban humán irányba!

a 4 kötelező érettségiből 3 humán, egy reál...És pont az megy nagyon kevés embernek...

2010. jún. 2. 10:06
 8/24 anonim válasza:
66%
Azért az nagyon vicces, hogy a helyesen írni nem tudó mérnökök mondják, hogy nekik erre nincs szükségük...:DDD
2010. jún. 2. 10:18
 9/24 anonim ***** válasza:
56%

És hol van benne a rengeteg hiba?

(tudom ,mondatkezdés nagy betű, és ha elé többnyire kell vessző, de nem szakdoga, csak egy fórum...)

2010. jún. 2. 10:37
 10/24 anonim ***** válasza:
54%
énis építőmérnökek készülök, nem tudom ki henceg a diplomájával de akkor vele beszélgess el nem kell általánosítani, a mérnökök szakmában alig írnak számolás van mindenhol maximum egy műszaki leírás amit meg a word leellenőriz, annyi értelme lenne nyelvant tanítani egyetemen mint ha a jogásznak kikellene számolnia hogy mennyi a cos^2e második deriváltja, a szakmájában nem fogja használni az alapműveltség megszerzése pedig a középiskola és általános iskola dolga
2010. jún. 2. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!