Aki igazán jó angolosnak tartja magát, az most
bebizonyíthatja! Hogy van ez a szó angolul?
Figyelt kérdés
Na most kíváncsivá tettelek, mi? Általában nem szoktam ezen az oldalon angolból tanácsot kérni, mert magam is igazán jó angolosnak tartom magamat. De érdekel, hogy tudja-e valaki, hogy hogy van ez a szó.
Tehát: tódítani.
Én így írnám körül: "to add a sarcastic comment to a previous one (said by someone else) in a converstion."
De nem a körülírás érdekel, hanem az, hogy van-e ilyen szó.
Hát ha olyan nagy angolos lennél akkor biztosan azt is tudnád, hogy nem minden szónak van egy másik nyelven megfelelője. Na persze lehet találni hozzá hasonló szavakat. De ki fogja megmondani hogy stimmel-e? Egy angol, amerikai, egy egyetemi tanár vagy ki?
Na persze biztos van rá néhány szó.
2010. máj. 30. 00:09
2/26 anonim válasza:
A tódítani szerintem inkább azt jelenti, hogy rálicitálni, überelni, nem? Sajnos nem vagyok a legjobb angolos, de nekem talán az exaggarate tűnik a legközelebbinek.
2010. máj. 30. 00:17
3/26 anonim válasza:
mivel a tódít szó magyarul nem azt jelenti, amit te angolul körülírtál, ezért esetleg lehet: lie, delude, misinform, mislead, misguide, fool, con, deceive, stb.
2010. máj. 30. 00:17
4/26 anonim válasza:
A tódít nem szarkasztikus komment, hanem nagyotmondás.
Nagyot mond, henceg, nem valós dolgokkal dicsekszik.
2010. máj. 30. 00:19
5/26 anonim válasza:
Nekem még magyarul sem nagyon rémlik ilyen szó, mifelénk inkább lódít.
De így van ahogy az előttem szólók írták egy nagyon jó angolos ezt nem tudja csak anyanyelvi beszélő.
2010. máj. 30. 00:23
6/26 anonim válasza:
az nem lódít?
2010. máj. 30. 00:32
7/26 anonim válasza:
Talán definiálhatnád a "tódítás" szót magyarul. Mellesleg a te körülírásod levágva egy egyszerű "sarcastic comment"-re is ugyanazt a jelentést adja, mint amit te leírtál.
2010. máj. 30. 00:34
8/26 anonim válasza:
Így van, a gondok ott kezdődnek, mikor magyarul sem vagyunk tisztában a szó jelentésével...
2010. máj. 30. 00:56
9/26 anonim válasza:
én csak a lódít-ot hallottam eddig :)))) de ha a tódít is kb ugyanaz akkor azt mondanám hogy : lie
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!