A német nyelvben mi a helyes kiejtése az "erwachsene" szónak?
Figyelt kérdés
Németül tanulok.2017. okt. 23. 19:56
1/9 anonim válasza:
nyomj rá a hangszóróra a bal alsó sarokban
2/9 A kérdező kommentje:
Eddig magam is eljutottam, csak mi a biztosíték arra, hogy helyes-e. A google fordító fejlődött írásban, de nem vagyok biztos benne, hogy a kiejtésben helyes-e. Elnézést, ha esetleg tévednék.
2017. okt. 23. 20:00
3/9 anonim válasza:
Én eddig amit meghallgattam google fordítóban nagyjából jól mondta ki az összes szót, legfeljebb a hangsúly volt egy kicsit furcsa.
Nem tudom, hogy a fonetikus jeleket mennyire ismered, vannak olyan szótárak, amik kiírják a szavak mellé a kiejtést is.
4/9 anonim válasza:
jó a google ford. -csak persze lassabb, mint a normális - egyébként mi most hogy tudunk ebben neked segíteni?
Mondom: Erwachsene - így kell.
5/9 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy fonetikus leírjátok. Például így: ervákszene
De ha jó a google translation, akkor használni fogom.
2017. okt. 23. 20:08
6/9 anonim válasza:
Magyarul nem lehet jól leírni, mivel vannak benne olyan hangok, amiknek nincs magyar megfelelője (pl. a német "r" vagy "ch" hang)
8/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszönöm a válaszokat! Az utolsó linkért még külön köszönet :-)
2017. okt. 24. 12:10
9/9 anonim válasza:
Az én is köszönöm, Achillesz! szuper!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!