Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek melyik nyelvnek a...

Szerintetek melyik nyelvnek a legszebb a hangzása?

Figyelt kérdés
Szerintem a Románnak és a svédnek.
2017. okt. 7. 22:23
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

A svéddel egyetértek, kellemes a dallama, szeretem a franciát hallgatni - csak keveset értek belőle - olaszt is kedvelem, sokat értek is.

A németet egyszerűen nem tudom megszeretni, kb. 80 százalékban értem, gyenge nyelvtannal beszélem is, de nem szeretem, szerintem borzasztóan hangzik.

A flamand (a Belgiumban beszélt), az még olyan kellemes, dallamos hangzású.

A spanyol, az eredeti pösze kasztíliai is szép szerintem.

A románnal nem tudok mit kezdeni, olyan szláv - latin keverék, ezt - azt értek belőle az olasz alapján, olyan se hús, se hal, tele magyar számára kiejthetetlen hangzókkal.

A török tetszik még, a sok ö, ü, ürgüm - bürgüm, kellemes hallgatni.

2017. okt. 7. 22:40
 2/9 anonim ***** válasza:
A svéd nekem is tetszik, de kedvencem a feröeri.
2017. okt. 7. 22:40
 3/9 anonim válasza:

Én valamiért az oroszt nagyon szeretem, nemrég el is kezdtem tanulni, és remekül megy, mindent ki is tudok ejteni. Dallamosnak hallom, valamiért kötődök ehhez a nyelvhez.

A németet viszont hiába tanulom az iskolában harmadik éve, a hideg is kiráz tőle. A kiejtésem olyan, hogy jobb lenne, ha csendben maradnék, a nyelvtannal meg szenvedek. :/ Nagyon kemény hangzásúnak, dallamtalannak hallom.

2017. okt. 7. 22:56
 4/9 Mansour ***** válasza:

A norvég és az olasz.

A feröeri nekem úgy hangzik, mint egy norvég nyelvjárás.

2017. okt. 8. 15:25
 5/9 anonim ***** válasza:
British akcentusnál nincs jobb :D
2017. okt. 9. 22:37
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem a spanyol az örök kedvenc!

Mellette az olasz is a hasonló hangzása miatt.

Az angolt akkor szeretem hallgatni ha valaki anyanyelvén vagy azon a szinten beszéli, legyen az brit vagy amerikai. De azt csak azért szeretem mert azt a nyelvet értem a legjobban :D

2017. okt. 12. 01:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Épp valamelyik nap láttam ezt 9gag-en

[link]

2017. okt. 12. 10:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Gaelic, ír :)

Imádom:

https://www.youtube.com/watch?v=qZ7wgDLZYqw

Ezen kívül minden, ami lágy és kellemes:)

2017. okt. 12. 19:33
 9/9 Mansour ***** válasza:

"Gaelic, ír"

Énekelve tényleg nagyon szép, de köznapi beszédben már nem annyira... mondjuk ez sok más nyelvről is elmondható.

Az írt én nagyon bírom írásban is, iszonyúan szép "betűképeket" tudnak összerakni, amit aztán sokszor teljesen máshogy ejtenek.

2017. okt. 13. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!