Ti milyen rangsort állítanátok fel a germán nyelvek között? Melyik a legszebb és legcsúnyább? Miért? Melyik a legkönnyebb és legnehezebb? Miért?
Én mindegyik nyelvet ismerem valamennyire
Szépség (legszebb első, legcsúnyább utolsó hangzás szerint):
1. Német
2. Norvég
3. Svéd
4. Angol
5. Holland
6. Dán
Szépség (legszebb első, legcsúnyább utolsó írás szerint):
1. Angol
2. Német
3. Svéd
4. Norvég
5. Dán
6. Holland
Nehézség (kiejtés szerint legnehezebb első, legkönnyebb utolsó):
1. Holland
2. Dán
3. Angol
4. Svéd
5. Német
6. Norvég
Nehézség (írás szerint legnehezebb első, legkönnyebb utolsó):
1. Holland
2. Dán
3. Norvég
4. Svéd
5. Német
6. Angol
* betűző
A legrondább egyértelműen a dán. Utána a holland. A legszebb szerintem a norvég.
Én az angol és a német nyelvhez értek. Ne felejtsük el, hogy a németet szinte minden magyar lusta megtanulni kiejteni. Talán mert ehéz begyakorolni a 3 különféle "r"-betűt?
Szinte alig létezik magyar, még a magyar tanárok között is, akik rendesen ejtenék ki a németet szavakat. Tulajdonképpen szinte alig létezik pergős R betű, az összeset elharapják a szó végén, elraccsolják vagy el krákogják... Ezt a magyar nehezen ismétli, ha R-betűt lát... :D
Én németül, angolul és hollandul tudok folyékonyan, anyanyelvi kiejtéssel. Mindhármat egyformán szépnek tartom.
De hadd oszlassak el egy mítoszt. A holland nem a "krákogós német", ahogy sokan emlegetik, sőt azt a hangot sem, amit legtöbbször g-nek, sokszor ch-nak írunk, sem mindenhol ejtik úgy. Sok dialektusban kifejezetten puhán ejtik! Az r-t is ejtik többféleképpen, még azon is múlhat, hogy ki fülének mennyire szép vagy csúnya. Ez az a nyelv, ami "kívülről" talán elsőre csúnyának hangozhat, de ha jobban megnézed, egy rendkívül gazdag nyelv, és lehet nagyon szépen ejteni. De ez vonatkozik a többire is.
Számomra a német a legszebb, aztán a norvég, a svéd, az angol, a dán, majd a holland.
Ezek közül pedig szerintem egyértelműen a német a legkomplexebb, míg az angol a legkevésbé nehéz nyelv.
Könnyűség:
1. Norvég
2. Angol
3. Svéd
4. Német.
5. Holland
6. Dán
Szépség:
1. Angol
2. Norvég
3. Dán
4. Svéd
5. Német
6. Holland
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!