Mit gondoltok, tényleg olyan a portugál hangzása, mintha szláv nyelv lenne? Sokszor olvasni azt, hogy "a portugál a legszebb szláv nyelv".
Figyelt kérdés
2016. máj. 19. 16:20
1/6 anonim válasza:
A kettönek semmi köze egymáshoz, egész másként hangzik a portugál. Emellett a szláv nyelvek hangzása is igen eltérö, az sem egységes.
Aki meg ilyen "bölcsességeket" mond, az elöször is nem tudja, mi az, hogy szláv nyelv, másodszor sem bármilyen szláv nyelven, sem portugálul nem tud.
2/6 anonim válasza:
Elég ronda szegény. Kicsit valóban szlávos a hangzása.
3/6 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem. Én a spanyollal tudom összekeverni mindig.
4/6 anonim válasza:
Valóban elég szlávosan hangzik, éppen emiatt a román mellett a legcsúnyább újlatin nyelv szerintem.
5/6 anonim válasza:
A spanyollal valóban nem nehéz összekeverni, mert elég sok közös van bennük, néha még bizonyos szavak is szinte ugyanazok. Szerintem viszont a szláv nyelvekre annyira nem hasonlít.
6/6 anonim válasza:
Aki szerint nem hangzik szlávosan, az előbb egy kicsit hallgasson bele:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!