Számotokra mi a legbosszantóbb helyesírási hiba?
- lessz
- anál annál helyett
- -nák -nék helyett
- muszály
- angol szavak magyarosítása pl. csekkoljuk le a homvörköt
.
Amikor emberünk:
- "-ban/-ben" helyett "-ba/-be" ragokat használ, pedig ez az alsós nyelvtankönyvekbe is benne van;
- "elkellett volna menni", "megtudta volna csinálni", "elszokta mondani" és társai, ezekről gyakorlással lelehet szokni;
- az egész mondatot legyen az bármiJen hosszú és bonyolult képes leírni egyetlen vessző nélkül vagy, egyetlen rosszul elhelyezett vesszővel;
- amikor azokat a szó össze tételeket is külön írja, amiket nem kellene;
- ha 1 2-soros szövegben minden 3.-madik szót számmal ír le, azt is rosszul.
A nap szava: irónia.
Meg e tudnád mondani.
Megszeretném csinálni, megtudnád mondani, kifogok kapni stb.
És a fordítottja: ki viszem, be hozom, rá kerestem, meg eszek, el vesztettem stb.
Suliba voltam, megyek az iskolában, nagyá teték, első sorban (elsősorban), kisseb, lessz, muszály, egyeNlőre stb.
És ezek csak a kisebb hibák: vannak olyan kérdések és válaszok, amelyeket képtelenség megérteni a sok hiba miatt.
Általános ürügy: "telóról írok".
Hát "leg"bosszantóbbat nem tudok. Mindig elszomorodom, és elképzelem, milyen sivár, szegényes az élete az ilyeneknek.
Manapság terjedőben, hogy mindenféle nevet nagy kezdőbetűvel írnak. Még tulajdonságjelzőként is. Ez azt jelzi, szeretnék valamiképp nyomatéksítani, kiemelni az adott szót, fogalmat, csak éppen írni és gondolkodni nem tudnak.
Igazad van, 5. válaszoló!
És ez még jobban megmutatkozik, amikor az "Én", "Nekem", "Magamnak", "Magamnak" szavakat írják nagybetűvel akkor is, ha nem mondatkezdésről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!