A külhoni magyarok lerománozása, leszerbezése, ukránozása honnan származik?
Azon magyarországi nemzetiségek leszármazottaitól (svábok, szlovákok, horvátok stb) akik asszimilálódtak a magyarokhoz,ezért kvázi irígykednek?
Ha mérlegre tesszük, az egyik oldalon kijelenthető, hogy trianon után 96 évvel is jelentős magyar közösségek élnek határon túl, Magyarországon viszont a nemzetiségek már nem igazán ismerik az anyanyelvüket (volt erről már kérdés korábban), és már személyesen is tapasztaltam.
Talán emiatt érzik azt a magyarországi nemzetiségek, ha már nem tarthatták meg teljes egészében az identitásukat, akkor ne létezzenek határon túli magyar közösségek sem? Nem merem ezt teljes mértékben kijelenteni, hiszen lehet hogy pont ők azok, akik tudják, hogy milyen a nemzetiségi lét.
Köszönöm a válaszokat.
" Talán emiatt érzik azt a magyarországi nemzetiségek, ha már nem tarthatták meg teljes egészében az identitásukat, akkor ne létezzenek határon túli magyar közösségek sem?"
----
Vannak olyan esetek ha erre vagy kiváncsi
hogy a roma , tehát cigány
nincs velük semmi bajom
de ő mondja meg a roma hogy miért menne oda dolgozni Magyarországra egy Erdély-i Egyetemet végzett eredeti magyar ember
na ez már azért vicces is és gáz is
nekik is felvan ajánlva hivatalosan és nem kamu
vissza lehet telepedni Indiába megadják az állampolgárságot is - ilyen információt hallottam a tavaly
ott is Indiába vannak nagyon gazdagok , tehát lehet probálkozni
na kb igy állunk
tehát nincs semmi rasszizmus ebben
Isten előtt mindenki ember
csak vannak vicces helyzetek az biztos :))
a kérdés hogy ki és kinek akar dirigálni ...
és láttam egy
youtube videót ez sem kamu
ahol maga egy roma nemzetiségú elmond mindent a romákról
majd ha valaki tudja és megtalálja belinkelheti
szerintem éljen mindenki csendesen
nyugodtan , ez a lényeg lehet bármilyen nemzetiségű a földön
Szerintem azert, mert mar reg nem tartoznak a mai Magyarorszaghoz. Romaniaban, Szerbiaban, Ukrajnaban elnek, hatarok szerint.
Regebben, a kormany valtozasa elott nem volt PC. Nem volt "hataron tuli magyarok" kifejezes. Hanem, roman-magyar, szerb-magyar, ukran-magyar volt. Szerintem nincs ebben semmi rossz. Ez nem rasszista vagy megkulonboztetes, hanem a tenyleges lakohelyukethovatartozasukat fejezi ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!