Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A külhoni magyarok lerománozás...

A külhoni magyarok lerománozása, leszerbezése, ukránozása honnan származik?

Figyelt kérdés

Azon magyarországi nemzetiségek leszármazottaitól (svábok, szlovákok, horvátok stb) akik asszimilálódtak a magyarokhoz,ezért kvázi irígykednek?

Ha mérlegre tesszük, az egyik oldalon kijelenthető, hogy trianon után 96 évvel is jelentős magyar közösségek élnek határon túl, Magyarországon viszont a nemzetiségek már nem igazán ismerik az anyanyelvüket (volt erről már kérdés korábban), és már személyesen is tapasztaltam.

Talán emiatt érzik azt a magyarországi nemzetiségek, ha már nem tarthatták meg teljes egészében az identitásukat, akkor ne létezzenek határon túli magyar közösségek sem? Nem merem ezt teljes mértékben kijelenteni, hiszen lehet hogy pont ők azok, akik tudják, hogy milyen a nemzetiségi lét.

Köszönöm a válaszokat.

2017. febr. 25. 03:56
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

" Talán emiatt érzik azt a magyarországi nemzetiségek, ha már nem tarthatták meg teljes egészében az identitásukat, akkor ne létezzenek határon túli magyar közösségek sem?"

----

Vannak olyan esetek ha erre vagy kiváncsi

hogy a roma , tehát cigány

nincs velük semmi bajom

de ő mondja meg a roma hogy miért menne oda dolgozni Magyarországra egy Erdély-i Egyetemet végzett eredeti magyar ember

na ez már azért vicces is és gáz is

nekik is felvan ajánlva hivatalosan és nem kamu

vissza lehet telepedni Indiába megadják az állampolgárságot is - ilyen információt hallottam a tavaly

ott is Indiába vannak nagyon gazdagok , tehát lehet probálkozni

na kb igy állunk

tehát nincs semmi rasszizmus ebben

Isten előtt mindenki ember

csak vannak vicces helyzetek az biztos :))

a kérdés hogy ki és kinek akar dirigálni ...

2017. febr. 25. 06:32
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

és láttam egy

youtube videót ez sem kamu

ahol maga egy roma nemzetiségú elmond mindent a romákról

majd ha valaki tudja és megtalálja belinkelheti

2017. febr. 25. 06:34
 3/6 anonim ***** válasza:

szerintem éljen mindenki csendesen

nyugodtan , ez a lényeg lehet bármilyen nemzetiségű a földön

2017. febr. 25. 06:35
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem azert, mert mar reg nem tartoznak a mai Magyarorszaghoz. Romaniaban, Szerbiaban, Ukrajnaban elnek, hatarok szerint.

Regebben, a kormany valtozasa elott nem volt PC. Nem volt "hataron tuli magyarok" kifejezes. Hanem, roman-magyar, szerb-magyar, ukran-magyar volt. Szerintem nincs ebben semmi rossz. Ez nem rasszista vagy megkulonboztetes, hanem a tenyleges lakohelyukethovatartozasukat fejezi ki.

2017. febr. 25. 08:41
 5/6 anonim ***** válasza:
52%
Honnan máshonnan, mint a magyarországi liberálisoktól.
2017. febr. 25. 10:04
 6/6 anonim ***** válasza:
67%
A kellően megvezetett tudatlan magyar emberektől. Sokuk azt se tudja, mi az értelme annak, amit mond.
2017. febr. 25. 20:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!