Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hány nyelvet beszétek, hány...

Hány nyelvet beszétek, hány évesen?

Figyelt kérdés
Én 34Fvagyok. Magyar, angol, német, norvég, svéd, finn, román, spanyol, olasz, szerb/horvát nyelveket. És egy kevés ukrán, orosz szavat megértek. És még egy pár kínai szavat is.
jan. 18. 23:18
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%

1. Magyar, mint anyanyelvem.

2. Angol, amiből nemzetközi (Cambridge) C1-es nyelvvizsgám van, napi szinten használom.

3. Olasz, amiből nemzetközi (CILS) C1-es nyelvvizsgám van, napi szinten használom.

4. Spanyol, amiből nemzetközi (DELE) B2-es nyelvvizsgám van, most készülök a C1-re, elég gyakran használom.

Franciául és japánul értek egy keveset, beszélni csak minimális szinten tudok. Amint meglesz a C1-es vizsga spanyolból, a kettő közül belevágok valamelyikbe, utána a másikba. Izlandiul és oroszul szeretnék még megtanulni, azokból csak pár kifejezést és szót ismerek jelenleg. Latinul tanultam még az egyetem, de az inkább passzív tudás, inkább csak megértem (amiben az olasz sokat segít).

(Ha ez számít, tudok hieroglifákkal és magyar rovásírással is írni. :D)

24/N

jan. 19. 00:44
 2/30 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, te magyarul se tudsz rendesen írni. :D Egy egyszerű mondatod is tele van hibákkal... Ha a többi nyelven is ennyire tudsz, akkor egyiket se beszéled érdemi módon, legfeljebb habogsz.
jan. 19. 00:46
 3/30 Sanyi2025 ***** válasza:

Anyanyelv: magyar

Folyékony: angol

Középfok: német

Alapfok: francia, megy egy délkelet-ázsiai nyelv

Ez utóbbit szeretném majd egyszer feltornázni folyékonyra, illetve még az arabot szeretném hozzátenni a listához. Ha úgy alakul, a németre is rá kellhet majd még gyúrni.

40+ éves vagyok.

jan. 19. 06:33
 4/30 A kérdező kommentje:
2. Most meg miért köttél belém? Nem a helyesírásomat kell elemezni, sokszor, mikor az ember siet, vagy tele van a feje gondolatokkal, akkor nem figyel eléggé az írásra és vét egy-két hibát. Szerintem meg érthető a kérdés, meg a leírás is. Sok olyan van, hogy olyan helytelenül ír, hogy meg sem lehet tudni, hogy mit akar.
jan. 19. 07:51
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Csak sietség esetén se mondunk olyat, hogy “szavat”. Legalábbis az anyanyelvi beszélők a művelt köznyelvben.
jan. 19. 09:37
 6/30 anonim ***** válasza:
Igen, csak aki helytelenül ír, az nem beszéli helyesen a nyelvet.
jan. 19. 10:03
 7/30 A kérdező kommentje:
Tájszólás. Mi mindig így mondjuk. Ez errefele a "normális". Így tanultam, ezért fura ez számotokra.
jan. 19. 10:23
 8/30 anonim ***** válasza:
Csak kíváncsiságból, hol tanultál ennyi nyelvet? Milyen nyelvvizsgákat tettél le belőlük?
jan. 19. 10:34
 9/30 A kérdező kommentje:
sok évig dolgoztam más nemzetiségű emberek között. Főleg, hogy svájcba voltak német/svájci német, szerb, horvát, ukrán munkatársaim. És mivel a románt profin beszélem, épp ezért könyebb az olasz, és a spanyol.
jan. 19. 10:53
 10/30 anonim ***** válasza:
Ehhez hogy jönnek a skandináv nyelvek? A norvég nyelvvizsgádat például hol tetted le? Az egyik barátnőm most válogat az opciók közül, jó lenne egy plusz tipp.
jan. 19. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!