Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hány nyelvet beszétek, hány...

Hány nyelvet beszétek, hány évesen?

Figyelt kérdés
Én 34Fvagyok. Magyar, angol, német, norvég, svéd, finn, román, spanyol, olasz, szerb/horvát nyelveket. És egy kevés ukrán, orosz szavat megértek. És még egy pár kínai szavat is.
jan. 18. 23:18
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Évek óta megszállottja vagyok a skandináv mitológiának, vikingeknek, zenéjüknek. És ami érdekel, könnyen megtanulod. Hogyha egy északi tud angolul és te is, ott már nyert ügyed van. Tudsz kérdezni, hogy ez mi, az mi, ezt hogy mondják, ez mit jelent, ez így helyes, ezt hogy kell kiejteni stb. Tehát én így tanultam meg ezt a nyelvet. És sok skandináv dokumentum filmet néztem a természetről, a zenéjükről, magyar, vagy angol felírattal.
jan. 19. 15:07
 12/30 anonim ***** válasza:

nem hiszem el, hogy "megtanultál" finnul így

az átlagember nem azt érti nyelvtudáson, hogy egy pár szót megért

jan. 19. 21:00
 13/30 A kérdező kommentje:

12. "nem hiszem el, hogy "megtanultál" finnul így"

De igen.

jan. 19. 21:23
 14/30 A kérdező kommentje:

12. "az átlagember nem azt érti nyelvtudáson, hogy egy pár szót megért"

Ebben igazad is van, és épp ezért írtam ki, hogy mely nyelveket beszélem úgy, hogy egy pár szót megértek, esetleg visszaválaszolok. Ezeket:

"És egy kevés ukrán, orosz szavat megértek. És még egy pár kínai szavat is."

jan. 19. 21:28
 15/30 anonim ***** válasza:
Hol tetted le a finn nyelvvizsgádat? Melyik finn könyv a kedvenced? Melyik finn film a kedvenced?
jan. 19. 21:28
 16/30 A kérdező kommentje:
A fritte vilt a kedvencem. De előbb leírtam, hogy honnat tudom ezeket a nyelveket. kötekednik akarsz?
jan. 19. 21:31
 17/30 anonim ***** válasza:

Nem csak érdekelne egy részletesebb kifejtés, ahogy például az #1-es is leírta.

A "Fritt Vilt" tudtommal egy norvég film, már ha a 2006-os slasher-re gondolsz.

jan. 19. 21:34
 18/30 anonim ***** válasza:

12 vagyok

tovabbra sem hiszem el, hogy megtanultal finnul igy, es folyamatosan beszelsz, irsz, olvasol es a hallott szoveget erted

a fritte vilt nem finn szo

a finnek nem skandinavok es nem vikingek, sem nyelvileg,sem kulturaban

az nyilvanvalo, hogy nyelvvizsgad sincs

nem ertem, mi ertelme van ennek a kerdesnek

jan. 20. 07:31
 19/30 anonim ***** válasza:
Jól teszed, hogy sok nyelvbe belefogsz, van annak is egyfajta húzóereje. A családunk német és kisebb mértékben szlovák öröksége gyerekkorom óta tetszik. Szintén még gyerekkorban megszerettem a latint, olvasmányélmények, idősebb rokonok, tanárok, oszálytársak hatására. Tetszett a tudománytörténeti értéke is. Később az tetszett meg, hohgy a cigányok egy része még beszéli nemes ősei szent ősi nyelvét, és magam is belekzdtem nyelvük tanulásába, amely egy érdekes indoeurópai nyelv, és jól őrzi az indoárja nyelvek örökségét. Ma a nyelv távolabbi, szibériai rokonai, és egyéb szibériai nyelvek érdekelnének. Ezek közül végül a szibériai eszkimót emeltem ki, még 1997-körül, mert ebből volt elérhető tananyag. Előbb a régi szovjet néprajzi nyelvészeti könyvekből, később az amerikai oldal Szent Lőrinc-szigeti eszkmóinak tananyagaiból tanultam. Mesterségesnyelvek közül az eszperantó tetszett meg még 1987-ben, majd a lojban 2007 körül.
jan. 20. 10:33
 20/30 anonim ***** válasza:
JAVÍTÁS: ma a *magyar* nyelv távolabbi, szibériai rokonai, és egyéb szibériai nyelvek érdekelnének...
jan. 20. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!