Hogy van ez németül?
Az autó túl sok olajat fogyaszt ...... az olajfogyasztás túl magas.
Most komolyan, arról rágjuk a gittet, hogy melyik a helyesebb a kettő közül? Én leírtam az egyiket, te leírtad a másikat. Én megjegyeztem, hogy mindkettő tökéletes és „németes” (nem azt, hogy én ezt jobban tudom, mint te és az én verzióm a jobb!), és ha lehet ne zavarjuk már össze szegény kérdezőt, aki láthatólag meglehetősen szerény német tudással rendelkezik és ráadásul még csak a belső égésű motoroknak sem nagy tervezője 17 év óta, abból 12 éve óta Németországban.
Autójukat szervízbe vivő emberek ezrei mondják nap mint nap a szerelőjüknek emígyen, míg megint mások amúgyan. Merthogy a mindennapi köznyelvben teljesen mindegy, hogy a kettő közül mit mondasz, das ist gehupft wie gesprungen.
Úgy egyébként, Google keresés:
Das Auto verbraucht zu viel Öl. >> 632.000 találat
Der Ölverbrauch ist zu hoch. >> 145.000 találat
A mérnöki karrieredhez pedig gratulálok – most komolyan, minden élcelődés nélkül -, nem sokan mondhatják el magukról, hogy tervezők lehetnek egy autóipari multinál Németországban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!