Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Akik lövöldözős játékokkal...

Akik lövöldözős játékokkal meg sorozatokból tanulnak meg angolul, hogy csinálják?

Figyelt kérdés
Találkoztam több ilyen egyetemistával itthon. Mindegyikőjükre az jellemző, hogy meggyőzőnek tűnő akcentussal, elég jó nyelvtannal és az élőbeszédben gyakran használt szófordulatokkal beszélik a nyelvet - vagyis úgy, ahogy a legtöbben a hagyományos iskolai módszerrel nem tudják elsajátítani, mert a legtöbben akadozva és bizonytalanul beszélik a nyelvet. Én azok közé tartozom, akik a hagyományos módszerrel, magántanárral és kéttannyelvűben tanult meg nagyon jól, és néha érzem, hogy ezek az COD-on, eg CS-en, meg mit tudom, én, milyen játékokon szocializálódott emberek hibákat ejtenek, de azt kell mondanom, hogy sok közöttük olyan, aki megtévesztően jó kiejtéssel beszél. Márpedig tudjuk, hogy igazából egy anyanyelvi beszélőt sokkal inkább az autentikus kiejtés, mint a jó nyelvtan győz meg arról, hogy valaki profi szinten használja a nyelvet. Hogy csinálják? Bevallom, engem eléggé bosszant, hogy én személy szerint végigrágtam a nyelvtant, éveken át tanultam (egyébként jó a nyelvérzékem, versenyeztem is anno), míg ezek az emberek látszólag kerülőúttal mindezt megspórolták.
2016. dec. 18. 12:53
1 2 3
 21/24 anonim válasza:

14 vagyok.

Az volt az elsô kommentem a kérdésedhez, nem olvastam el az elôtte lévô válaszokat, én csak leírtam a véleményem. Biztos vagyok benne, hogy sok dologban igazad van, de nem kellen arrogánsnak meg lekezelônek lenni.

2016. dec. 18. 20:36
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ebből önkorlátozó hiedelmet gyártani, hogy gyereknek kell lenni az implicit tanuláshoz. Én felnőttként úgy tanultam meg, hogy, kétszer 1 hónapra elmentem intenzív tanfolyamra, ahol nem is lehetett megszólalni magyarul és rengeteg angol nyelvű sorozatot, youtube videót néztem és külföldi fórumokra írtam. Egyszerűen angol környezettel vettem körbe magamat és angolul kezdtem gondolkodni. Nem volt megerőltető. Végig élveztem is a folyamatot, olyan dolgokkal foglalkoztam, amik érdekeltek.

Folyamatosan, helyesen és választékosan beszélek. Ezzel szemben iskolában úgy tanultuk a németet, mintha valami ritka állatfajt boncolgatnánk. Állandóan nyelvtanoztunk és szavakat tanultunk. 12 évig tanultam. Semmit nem tudok belőle.

2016. dec. 18. 21:52
 23/24 A kérdező kommentje:
De én sem azt mondtam, hogy csak nyelvtanozni kell, meg szavakat boncolgatni. Amit írsz, az tökéletesen egybecseng az én véleményemmel. Az, hogy intenzív nyelvtanfolyamra jártál, az azt jelenti, hogy nyelvtant is tanultál, útmutatás mellett, és mellette még gyakoroltál is. Felnőttkorban így lehet megtanulni egy nyelvet. A gyerekkor az, ahol valóban "ráragad" az emberre. A felnőttkor meg az, ahol tudatos erőbefektetéssel lehet elsajátítani. Ez persze nem változtat azon, hogy felnőttkorban is az megy a legkönnyebben, amit játékosan csinálsz. Te sokat dolgoztál érte, még akkor is, ha nem munkának élted meg.
2016. dec. 18. 22:01
 24/24 anonim ***** válasza:
Tanultam nyelvtant is. Nem kell szélsőségesen csak egy módszerhez ragaszkodni. De a lényeg, hogy ha már van egy kis alap, akkor már elsőorban nem értelmezni, hanem megélni kell a nyelvet. Ez kell legyen a belső hang a fejben. A nagyobb részét a tudásomnak nem tudatosan szereztem.
2016. dec. 19. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!