Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miben különbözik a basic...

Miben különbözik a basic english és a simple english?

Figyelt kérdés
2016. nov. 24. 16:20
 1/6 anonim ***** válasza:
A simple egy gyűjtőnév, melybe a basic is beletartozik.
2016. nov. 24. 16:52
 2/6 Vree ***** válasza:

^Forrás? kicsit kétlem

Sztem ezek szinonimák. Basic (alapszintű), simple (egyszerű), plain (közönséges)...

A Wikipédia például Simple Englishnek hívja ma a saját egyszerűny elvezetű változatát.

Amikor tanárok a kezdőknek tanított/elvárt alapvető szókincsre utalnak, akkor a basic szót használják valószínűleg (hiszen ez fejezi ki az "alapfokú" jelentést).

Valódi különbség max. akkor van, amikor ezt valaki történelmileg a saját mozgalmára/módszerére használta.

[link]

[link]

2016. nov. 24. 19:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Parancsolj második, ha neked lehet wikis a forrás, akkor nekem is:

[link]

"Simple English usually refers to a simplified form of the English language, such as:

Basic English, a controlled language, created by Charles Kay Ogden, which only contains a small number of words"

2016. nov. 24. 20:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja és nem önmagában a "simple" szóra értettem, hogy gyűjtőszó... Magára a Simple English kifejezésre.
2016. nov. 24. 20:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Csak nem volt kedvem kiírni teljesen...
2016. nov. 24. 20:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Erről írtam a szakdogámat, úgyhogy valamennyire tudom a választ. A Basic English-t egy Ogden nevű ember találta ki, akinek az volt az ötlete, hogy létrehoz egy egyszerűsített angolt, aminek 850 alapszóra redukálta a szókincsét. Szerinte ezzel a 850 szóval minden bonyolultabb fogalmat ki lehet fejezni.

A Simple English az tudtommal nem egy ilyen konkrét nyelvtervezet, hanem egyszerűen a Wikipédiának egy változata, ami mentes a bonyolultabb szerkezetektől, ritkábban használt szavaktól és idiómáktól.

2016. nov. 24. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!