Miben különbözik a basic english és a simple english?
^Forrás? kicsit kétlem
Sztem ezek szinonimák. Basic (alapszintű), simple (egyszerű), plain (közönséges)...
A Wikipédia például Simple Englishnek hívja ma a saját egyszerűny elvezetű változatát.
Amikor tanárok a kezdőknek tanított/elvárt alapvető szókincsre utalnak, akkor a basic szót használják valószínűleg (hiszen ez fejezi ki az "alapfokú" jelentést).
Valódi különbség max. akkor van, amikor ezt valaki történelmileg a saját mozgalmára/módszerére használta.
Parancsolj második, ha neked lehet wikis a forrás, akkor nekem is:
"Simple English usually refers to a simplified form of the English language, such as:
Basic English, a controlled language, created by Charles Kay Ogden, which only contains a small number of words"
Erről írtam a szakdogámat, úgyhogy valamennyire tudom a választ. A Basic English-t egy Ogden nevű ember találta ki, akinek az volt az ötlete, hogy létrehoz egy egyszerűsített angolt, aminek 850 alapszóra redukálta a szókincsét. Szerinte ezzel a 850 szóval minden bonyolultabb fogalmat ki lehet fejezni.
A Simple English az tudtommal nem egy ilyen konkrét nyelvtervezet, hanem egyszerűen a Wikipédiának egy változata, ami mentes a bonyolultabb szerkezetektől, ritkábban használt szavaktól és idiómáktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!