Valaki le tudná nekem ezeket az American English Idioms -at fordítani kicsit magyarosabban?
1.ACE IN THE HOLE
2.ACE UP (ONE’S) SLEEVE
3.ACHILLES’ HEEL
4.ACID TEST
5.ACROSS THE BOARD
6.ACROSS THE BOARD
7.ACTIONS SPEAK LOUDER THAN WORDS
8.ALBATROSS AROUND (ONE’S) NECK
9.ALL KIDDING ASIDE
10.ALL THUMBS
11.ALL WET
12.ALONG FOR THE RIDE, GO/COME
13.APPLE OF (ONE’S) EYE
14.ARMED TO THE TEETH
15.AS THE CROW FLIES
16.AT LOGGERHEADS
17.AT (ONE’S) WITS’ END
18.AT THE DROP OF A HAT
19.AT THE END OF (ONE’S) ROPE
20.AX TO GRIND
1-2. aduász, titkos fegyver
3. ezt magyarul is használják, gyenge pontot jelent
4. elválik az ocsú a búzától (szar a májtól)
5-6.
7. a tükörfordítás tökéletes
8. púp a hátán
9. a viccet félretéve
10. kétbalkezes
11. tévúton jár
12.
13. kiskedvenc
14. állig felfegyverkezve
15. légvonalban
16.
17. elfogyott a tudomány
18. gondolkodás nélkül
19. ereje fogytán, lehetőségei határán
20.
Az "across the board" azt jelenti, hogy egy csoport minden tagjára ugyanúgy vonatkozik a dolog.
Az "along the ride" azt jelenti hogy valaki benne van egy buliban, de csak sodródik az eseményekkel, más alakítja a dolgokat
A 16-os elmélyült konfliktust, szembenállást jelent
Az "ax to grind" pedig azt, hogy valaki korábbi sérelmek miatt panaszkodik valakire vagy kötözködik valakivel. Vagy ok nélkül, a kötözködés kedvéért.
11. all wet - teljesen rossz, téves (you're all wet - tévedsz, rosszul tudod -- csak szinonimának a tévút mellé)
12. páholyból nézi az eseményeket (de jó az, amit az egyes írt, csak gondoltam, ha már magyaros köll:))
13. a mi időnkben ezt még úgy mondták: vkinek a szeme fénye
16. be ~ (with) -- vitatkozik, nézeteltérése van vkivel (megint csak kiegészítésként, rokonértelműként az egyeséhez)
16. idiómaszótár szerint: csak a maga hasznát nézi, nem önzetlenül csinál valamit, hátsó szándékai vannak
sima szótár szerint:
Remélem, semmit nem gépeltem el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!