Mi az en anyanyelvem?
a fiatal hölgy szerintem simán csak játssza az agyát... másfél év után NINCS olyan aki elfelejti az anyanyelvét, hacsak nem akkora az agya, mint egy csimpánznak :)
Kérdező, egyet értek az előttem szólókkal, a magyar az anyanyelved. Ha még kicsik a gyerekeid, megpróbálhatod megtanítani őket, 12 vagy hány éves korig nagyon fogékonyak rá a gyerekek. Egyik ismerősöm feleségül vett egy orosz anyanyelvű nőt, akivel idejött a szintén orosz anyanyelvű kisfia is, és fél év alatt megtanult folyékonyan beszélni magyarul (persze ez egy kicsit más, mivel rá volt szorulva, hogy megtanulja).
A kerdezonek semmi problemaja a magyar nyelvvel. Tokrlrtrden ir, valaszol a "csaladi kapcsolatok" kategoriaban.
Nem is ertem miert miert irta ki a kerdest.
Utolso, ket ok volt ra hogy kiirjam:
1. kivancsi vagyok hogy mi a velemenye masoknak errol
2. Igen irok surun itt de minding valaki letol hogy milyen rosszul irok es hulye vagyok. Bar mindig modom hogy javistonak ki inkabb mert az segit, a lehulyezes meg nem.
En nem vettem eszre a "hulyeseged". Nevtelenul mindent irnak. En fel sem veszem. Teny, hogy mi mar maskepp folgamazunk, rovidebben, ra a targyra. A magyar meg mindig korulir dolgokat, erre meg nekem nincs turelmem. Szoval akkor szerintem ok irnak sok hulyeseget.
En is mar nevettem itt jot egy valaszoval, sajat magamon. Emlekeztetett, hogy olyan szo magyarul, amit irtam, nincs. Valaszom az volt, "koszonom, ha nem jon rogton, akkor kitalalok valamit. Elgondolkoztam rajta, tenyleg nincs, vagy legalabb is helytelen volt. Es ugyanugy mint angolban, aki akarja megerti. Humorral jo az elet, nem felkapni a vizet, ezert is csodas Oz-ban elni.
"Tokrlrtrden ir"
Hogyan irok? Nem tudom eldonteni hogy ez jo akar lenni vagy rossz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!