Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan beszéljem jobban az...

Hogyan beszéljem jobban az anyanyelvem?

Figyelt kérdés
Lassan három éve intenzíven tanulok nyelveket és néha azt érzem, hogy kezdenek nehézségeim lenni magyarból. Persze nem vészes, de csomószor van olyan hogy egy-egy egyszerűbb szó se jut eszembe, vagy angol szórenddel mondok egy mondatot, vagy rosszul ragozok. Még így is sokkal magyarosabban és választékosabban beszélek, mint az átlag, de tudom, hogy pár évvel ezelőtt sokkal jobban ment. Tervben van az is, hogy külföldön éljek, de nem szeretném elfelejteni ezt a csodálatos nyelvet. Van alami ötletetek mit tegyek? Tudom olvassak, de alig van időm és a kortárs irodalom amúgy se erről az oldaláról híres.

2015. júl. 27. 22:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Vannak jó kortárs könyvek. Milyen típusút keresel?
2015. júl. 27. 22:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát ha, nincs sok időd olvasásra akkor hallgathatsz hangoskönyvet vagy bármilyen műsort amit elég színvonalasnak találsz, szerintem az is segít.
2015. júl. 27. 22:27
 3/7 A kérdező kommentje:
Politikával és gazdasággal kapcsolatos könyvek érdekelnek. De már jó régen nem olvastam, tehát lehet, hogy egy jó fantasy vagy dráma is meghozná a kedvem a további olvasáshoz. Csak az a kérdés, hogy mit.
2015. júl. 27. 22:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

3 ev alatt kezded elfelejteni a konnyu magyar szavakat?

Te viccelsz! Meg az 56-sok sem felejtik el, es ok kulfoldon elnek, nem csak keszulnek ra. En 36 eve meg csak M.O. kornyeken sem voltam,nagyon ritkan beszelek vagy irok magyarul, meg sem felejtettem el az anyanyelvem, amit eletben elso 12 eveben tanultam.

Vagy Te is azok koze tartozol, akiknek a please, full, help ugrik be kozepes angol nyelvtudas mellett?

2015. júl. 28. 13:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

HÁROM ÉVE tanulsz intenzíven?

Magyarországon?

Én hosszú évtizedek óta élek külföldön, azerty-s gépen írok, ami még a magyar helyesírási hibákat sem javítja ki, de még véletlenül sem keverem a nyelveket, hacsak akkor nem, amikor már ebben az országban született gyerekeimmel beszélek.

Nagynénémnek, aki - mint előttem is írták - '56-ban jött ki, francia családja ellenére sem voltak soha "nehézségei" a magyar nyelvvel.

Úgyhogy rázd meg magad!

2015. júl. 28. 17:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Olvass szépirodalmat, ne limonádét.
2015. júl. 28. 21:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem a teljes elfelejtés, nem arról van szó. Csak van olyan, hogy nem jutnak eszembe szavak. Illetve régebben választékosabban beszéltem. Ennyi.
2015. júl. 28. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!