Szeretnék japánt tanulni, hogyan beszéljem rá anyámékat?
Figyelt kérdés
Olyan hirtelen jött ez az egész japán nyelv mánia, nem szeretnék Japánba költözni, vagy ilyesmi, de érdekel ez a nyelv. Hogyan beszéljem rá anyámékat? Ez lenne a harmadik nyelv, amit tanulnék, de ezek közül az egyik teljesen hidegen hagy, csak kényszerből csinálom.2013. jan. 19. 12:08
1/8 anonim válasza:
Kezdd el tanulni önállóan az elején! A neten vannak különböző segédanyagok, az alapokat könnyen el lehet sajátítani. Viszont az fontos, hogy a szüleid lássák, hogy érdekel, hogy foglalkozol vele, és nem csak egy hóbort az egész, nem fogod egy hónap múlva abbahagyni.
2/8 anonim válasza:
Szerintem csak simán közöld, hogy szeretnéd tanulni. Egy különleges nyelvvel sok mindent el lehet érni, lehet hogy simán támogatni fognak.
Az egyedül tanulást nem javaslom, mert egyrészt nem lehet igazán egyedül megtanulni, másrészt a netes anyagok közül elég sok nem állja meg a helyét.
3/8 anonim válasza:
Nem kell a mamikával foglalkozni, csak meg kell tanulni szimplán.
Illetve tudsz 2 nyelvet, keress egy japán emberkét, aki meg szeretne tanulni a te 2 nyelved valamelyikén, vagy magyarul, aztán indulhat a lingual exchange :D
4/8 A kérdező kommentje:
Az interneten tanulás jó ötlet, még ha nem is mindig helytálló.
2013. jan. 19. 20:56
5/8 anonim válasza:
Én már 6 éve tanulok csak az internet segítségével, sose jártam tanárhoz. A szüleimnek kb. két évig nem mondtam el, titokban tanultam, de szerencsére nem volt mitől tartanom, mert az én szüleim támogattak. Sőt, most már büszkék rám, hogy egyedül értem el N3-as szintig. Ha kitartó vagy és elszánt, meg lehet csinálni. Majd az egyetemen szeretnék ösztöndíjból japán egyetemen tanulni.
6/8 anonim válasza:
(az előző)És még mellette 3 nyelvet kell tanulnom(német, szerb,angol) Ezeket én is kényszerből tanulom, és nem is mennek olyan jól, mint a japán :D
7/8 A kérdező kommentje:
De hogyan csináltad, kedves utolsó? Milyen weboldalról?
2013. jan. 20. 22:26
8/8 anonim válasza:
Rengeteget kerestem, főleg angol oldalakat találtam, amelyek hasznosnak bizonyultak. De mivel angolul se tudtam, szótárazgattam... A legelején a [link] -n kezdtem. Ez az egyetlen jól használható japán nyelvtanulós oldal magyarul, amit eddig ismerek. Sajnos nem frissít a szerkesztője, így csak erős kezdő szintig juthat el ezen az oldalon a nyelvtanuló. Utána jött rengeteg angol oldal, amikkel szenvedtem... Ha tényleg érdekel, összegyűjtöm neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!