Hogy beszéljem meg ezt a barátnőmmel úgy, hogy ne bántsam meg?
Van egy barátnőm, akivel jóba vagyunk, egy osztályba járunk, sokszor nálunk alszik.
A gondom az, hogy azt, hogy "érezd magad otthon", szó szerint vette. Már ott tartunk, hogy kérdezés nélkül befújja magát a parfümjeimmel, a kaját a hűtőnkből szintén kérdezés nélkül kiveszi, meg sem kérdezi, hogy ehet-e belőle, felveszi a ruháimat, és ezt még lehetne sorolni.
Ez engem nagyon zavar, szeretnék neki szólni, hogy jó lenne, ha nem csinálná ezeket, de megbántani sem akarom. Hogy mondjam el neki?
"Légyszi, azt ne edd meg, mert... (a mondat vége tetszőlegesen behelyettesítendő, pl. mert az anyukámé, stb.)"
"Légyszi, ne használd a parfümömet!"
Ha kedvesen, normális hangnemben szólsz neki, valószínűleg nem fog megsértődni, és meg fogja érteni.
Köszönöm az összes eddigi választ!
Amit a harmadik válaszoló írt, azt már próbáltam, volt, hogy mondtam neki, hogy "légyszi azt ne edd meg, mert azt anyu szeretné", akkor azt nem is eszi meg, de legközelebb ugyanígy megcsinálja.
Úgy szeretném megmondani neki, hogy általánosságban ne csinálja, ne csak alkalomszerűen. Mindenképpen meg fogom vele beszélni, köszönöm a megerősítéseket és a tippeket, most már látom, hogy ez mást is zavarna.
Beszéltem vele. Azt mondta, hogy nem tudta, hogy ez engem zavar, és ne haragudjak, ezentúl nem fogja ezt csinálni.
Örülök, hogy megoldódott. :) Mindenkit felpontoztam! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!