Hogy felejthettem el az anyanyelvem?
3-4 éves koromban költöztünk Magyarországba, addig Libiában èltünk és csak arabul beszéltem. Mikor ide költöztünk, és oviba irattak, csak magyarul beszeltek hozzam, hogy minél előbb megtanuljam a nyelvet. Nagyon nehez ment, mert az arabban nincs ü ű ö ő meg hasonló, szóval nem tudtam kimondta nagyon sok szót.
Mára teljesen jól beszélem a magyar nyelvet, magyarul is gondolkozom. Mára (16 éves vagyok) teljesen elfelejtettem az arabot. Ha valaki körülöttem arabul beszél, azt általában megértem, de ha nekem kéne beszélnem, nem tudnék mit mondani.
Ha megyünk nyaralni ( Dubai, jordánia stb) ahol arabul (is) beszelnek, ott pár hét és újra "tudok" arabul. Ez miért van? Hogy felejthettem el a saját anyanyelvem?
Légyszives ne iteljetek el azért mert arab származásu vagyok. 16/l
"Légyszives ne iteljetek el azért mert arab származásu vagyok. 16/l"
Miért ítélnélek el?
Nem is értem, komolyan...
Egyébként sok mindent el lehe felejteni. Gondolom, ha gyakorolnál sokkal könnyebben belejönnél, mint más.
Szerintem még pici voltál, így arabul sem beszéltél annyira.
Vannak ostoba primitív emberek, akikkel nem kell foglalkozni.
Tudom, hogy valakit terroristázni is sértő és nem éppen erény, bár ezt még fel tudnám fogni, mint poén.
Az ember elfelejti azt, amit nem gyakorol, meg akkor is, ha az az anyanyelve.
Nagyapamnak eredetileg nemet volt az anyanyelve, de utoljara kamaszkoraban beszelt napi szinten nemetul a csaladjaval, mara mar alig tud.
Aztan van par ismerosom, akik par evtizeddel ezelott kikoltoztek az USA-ba. Mara egy epkezlab mondatot nem tudnak kinyogni magyarul, pedig az (volt) az anyanyelvuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!