Angol után milyen nyelvet célszerű tanulni, egyedül tanulva azt? Hasznosabb egy újlatin nyelvet (franciát vagy olaszt) tanulni, vagy inkább maradni a nyelvcsaládon belül (német)?
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Azt már többször hallottam, hogy angol után könnyebb a francia vagy olasz és spanyol, mint a német nyelv, és most itt is ezt olvasom.
A franciánál betudható a szókincsnek.
De az olasz miért mondható esetleg/talán könnyebbnek?
Ne válaszd a németet az angol után! Nem a levegőbe beszél, aki azt mondja, hogy sokkal nehezebb az angolnál. Én 10 évig tanultam németül az iskolában, angolul másfél év alatt megtanultam teljesen önállóan. Mindkettőből van nyelvvizsgám, de az angol fényévekkel jobban megy, tized annyi energiaráfordítás után.
A német nem áll közelebb az angolhoz, mint bármelyik újlatin nyelv, ugyanis mindegyik az indo-európai nyelvcsaládhoz tartozik.
Én a spanyolt ajánlanám neked, az angolnál nehezebb ugyan, de sokkal könnyebb, mint a német. Nagyon szép nyelv, a kiejtés egyszerű. Ami a nyelvtant illeti, elég sok olyan elem van benne, ami a magyar nyelvtan logikájával azonos. A francia és az olasz nyelveket nem ismerem, de valószínű, hogy sokkal hamarabb el tudnád sajátítani bármelyiket, mint a németet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!