Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért nincs nagy hagyománya...

Miért nincs nagy hagyománya az újlatin népek közt az egymás nyelveinek tanulása?

Figyelt kérdés

Én személy szerint olaszul, franciául és portugálul tanulok, és azért mennek ilyen jól, mert olaszból már elég erős alapokkal rendelkeztem, mikor elkezdtem a másik kettőt, így elképesztően segítette a tanulást. Nyilvánvalóan akkor anyanyelviként még inkább egyszerű lenne. Igaz, hogy az anyanyelvünkön nem feltétlenül nyelvtani rendszerekben gondolkodunk, de a szókincsfejlesztés mindenképpen sokkal egyszerűbbé válhat.

Ezzel szemben azt látom, hogy mégsincs nagy hagyománya ennek.

[link]

Franciául Románia 20-49%-a, Portugália 20-49%-a, Olaszország 10-19%-a, Spanyolország 10-19%-a beszél. Ezek még viszonylag magas értékek, amik egyértelműen a francia kulturális szerepének köszönhetőek.

[link]

Spanyolul Franciaország 10-19%-a, Portugália 5-10%-a, Románia 1-5%-a és Olaszország 1-5%-a beszél. Annak ellenére, hogy a világ második legnagyobb nyelve, ezek igen alacsony értékek.

[link]

Az olaszul tudók aránya Franciaországban 5-9%, Romániában 5-9%, Spanyolországban és Portugáliában 5% alatti. Ezek pedig már elképesztően alacsony értékek.

2016. aug. 6. 13:54
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Mert egyszeruen nincs ra szukseguk. Eleg sok brazilt ismerek, mindegyikuk reszesult spanyol oktatasban, de egyetlen egy volt aki konkretan beszelni is tudott. De amugy megtanulnak angolul (mar aki), es onnantol kezdve ennyi volt.
2016. aug. 6. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!