Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolosok! Ebben a táblázatban...

Angolosok! Ebben a táblázatban az utolsó szót mire kell érteni?

Figyelt kérdés

[link]

Itt van ez a táblázat.

Az első: Szeretek, szeretni, szerettem, ?

Második: Adok, adni, adtam, ? (present perfect lehet)

Harmadik: Belépek, belépni, beléptem, ?

Negyedik: Dolgozom, dolgozni, dolgoztam, ?

Ötödik: Mondok, mondani, mondtam, ?

Szóval: A kérdőjelek helyére mit kell érteni? E/3. csak nem írták ki? Vagy present perfect? Nincs ott semmi, sima múlt idő. Kire vonatkozik, ill. hogy kell ezt érteni? Köszi, ha segítetek! :)

2016. aug. 1. 11:08
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek már tisztult. :) Utolsó neked külön köszi, hogy kifejtetted, kér, hogy csak 1 zöldet tudok adni. Te tanár vagy egyébként? (8. óta nem tanultam rendes angol, mert 8-ban új tanár jött, az nem fáradozott túl sokat, utána középsuli, azt nem is említem, ott olyan tanítás van, hogy a kutyám jobban megtanítana)
2016. aug. 1. 19:57
 12/17 A kérdező kommentje:
*kár
2016. aug. 1. 19:58
 13/17 chtt ***** válasza:
Igen, tanár vagyok. Köszi a zöldet, majd gondolatban megsokszorozom. :)
2016. aug. 1. 20:11
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy errefelé tanárok is vannak. :D
2016. aug. 1. 20:13
 15/17 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy csak sejtpést írok, de vehetitek kérdezve válaszolásnak is e sorom ;) : a negyedik esetet olyan esetre alkamazzzák az angolok, amikor magyarra többnyire pl őgy fordítjuk az elsőt, hogy "szeretve lenni" / "szeretve vagyok"?

Vagy pedig ez csak az egyik lehetséges verzió, amire használják az angolok ezt az alakot?

Avagy erre se?

És ez a negyedik a past prticiple?

2016. aug. 1. 23:29
 16/17 A kérdező kommentje:
Szerintem igen, szeretve vagyok (=I am loved) lehet a helyes. Hogy van-e más verzió, azt nem tudom. Ahogy kivettem, ez lehet a past participle. :D
2016. aug. 1. 23:32
 17/17 A kérdező kommentje:
to be loved=szeretve lenni. Ha jól írom. :D
2016. aug. 1. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!