Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi az a Bock? Hallottam már...

Adamhu99 kérdése:

Mi az a Bock? Hallottam már több némettől, meg láttam egy névben is ezt a szót, de nem tudom mit jelent.

Figyelt kérdés

Rákerestem magyarul és csak annyit adott ki hogy bika, meg hasonlókat, de mikor németül kerestem rá mást adott ki. ( [link] A google fordító valami értelmetlenséget adott ki, és nem értem.

Valaki el tudná nekem magyarázni hogy mi az a Bock? Miért szerepel egy névben, vagy éppen a bikán kívül mire használják? (csak mert a wikipédián, németül egy csomó minden le van róla írva)

2016. márc. 24. 20:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

8#

Biztos igazad van, de felénk nidersachsen közepén így használják. "hab kein Bock mehr."

Leírva még nem láttam.

[link]

Egyébként van egy ilyen utalás hogy "Bock auf Wurst?"

Utalva arra hogy Bockwurst, a főzött pápai-párosra szerű wurstot hívják így.

2016. júl. 24. 22:28
 12/14 Rick Mave ***** válasza:

#10) Kedves "piccola" - arra, hogy a "Bock" nem bika, hanem bak (OK, kecskebak) már rögtön az 1-es válaszadó is rájött, de talán nem árt így néhány hónap után ezt még egyszer kihangsúlyozni - ismétlés a tudás anyja, szokták mondani. Az pedig, hogy a "Bock" nem sörmárka, hanem egy sörfajta az is tisztázódott - ha te mégis ismersz egy ilyen sörmárkát is, akkor az engem is érdekelne, mert "Bier-Fan" vagyok, tehát légyszi küldd el nekünk a "BOCK sörfőzde" logóját vagy címkéjét, esetleg címét (neten biztos gyorsan megtalálod).

#11) Bock-Bier-Wurst az úgy függ össze, hogy amennyire tudom a "Bockwurst"-ot egy hentes a "Bockbier"-hez kreálta, tehát ez egyfajta "Bockbier sörkorcsonya". Azt hogy ezt a sörfajtát miért "Bockbier"-nek nevezték el, arról fogalmam sincs, és a Wikipédiában sem találni semmit erről.

A kifejezés egyébként csak tárgyesettel helyes ("keinEN Bock haben"), de ha szóban hallottad, akkor előfordulhatott, hogy a "keinen" vége annyira el lett harapva, hogy nem hallatszott ki (nem német füllel különösen).

2016. júl. 25. 16:58
 13/14 anonim ***** válasza:

12#

Ez érdekes, tudtam mi a bock wurst, de sosem jöttem rá honnan jön, pedig gondolkodtam rajta.:)

A fülem elég német ahhoz hogy nem hallom félre az -en végződést, föleg itt nem, mert itt elég tisztán beszélnek. Meg hobbiból néha ha van időm a dialektusokkal is foglalkozom kicsit. A kiejtésem más kérdés, ahhoz túl későn kezdtem hogy kialakuljon. Meg gyerekként a sváb falusi behatás sem tett jót.

Ez kb olyan mint amikor esztergomban tanultam a 80-as évek végén, az ottaniak konzekvensen azt mondták hogy kiváglak a ablakon. Én a falra másztam tőle.

z ex ddr-es kolegám meg úgy szitkozódik hogy "Der kann mich IN A... lecken."

A másik meg azt mondja hogy leck mich am Fuß, ha finoman akarja kifejezni magát.

2016. júl. 25. 21:50
 14/14 anonim válasza:

Fàj làtni a vàlaszokat .Oké ez màr nem mai,leírom a fiam szokta mondani ha nincs kedve valamihez vagy lusta stb

Keinen Bock

Sok zenében hallani

júl. 17. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!