Nemrég azt hallottam, hogy a magyar a második legkáromkodósabb nyelv. Igaz ez? Illetve, melyek a legkáromkodósabb nyelvek, hogy áll a "káromkodás toplistája"?
A magyar mindenképpen benne van a top-ban, amilyen "kultúrált" sok honfitárs.
Szerintem az amerikai angol, spanyol, olasz, cigány is ide tartozik.
1-es, az olasz szerintem nem túl káromkodós nyelv. Bár tény, vannak vicces káromkodások, az "accidenti" az tulajdonképpen azt jelenti, hogy "esetek, problémák", a "porca miseria" pedig "disznó nyomor". Tipikusak még a vallási jellegű kiszólások, pl. "porca madonna" (disznó szűzanya, ezt sokszor szokták csúnyábban cifrázni is) vagy "porco Dio" (disznó Isten). Vagy pl. "va a cagare" = "menj szarni", "pezzo di merda" = "szardarab", ilyesmik vannak... Azért toplistára az ilyenekkel szerintem aligha lehet kerülni.
Én csak nagyon keveset tudok oroszul, de úgy hallottam, az oroszban nagyon brutál és cifra káromkodások vannak.
Állítólag a b.meg szóból lett a magyarok román gúnyneve, a bozgor. Úgyhogy ez nem újdonság.
De ilyen lista nem készült, és a bajnok címért az arab és az orosz is versenyez.
Idézőjelbe raktam, mivel képletesen értettem, tudom, hogy nincs ilyen lista :-)
Pusztán kíváncsi vagyok, ha tegyük fel, készülne egy, hányadik helyen állhatnánk, illetve kik szállhatnának versenybe az első helyért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!