Egyfiú12 kérdése:
Valaki lefordítaná nekem németre?
Figyelt kérdés
Holnap ketten kell mennünk kirándulni mert bálint színházban van a barátnője pedig beteg a szüleimnek meg dolgozniuk kell2016. márc. 12. 09:26
1/3 anonim válasza:
Wir müssen morgen zu zweit wandern gehen denn, Báint ins Theater geht und seine Freundin krank ist, und meine Eltern arbeiten müssen.
Szerintem ez így helyes de azért várd meg a többi választ :D xD
2/3 schamuelson válasza:
Szerintem jót írt az első, talán a vesszőt kellene a "denn" elé tenni. Megjegyzem, 1-es mondata még ezzel a hibával is jobb nyelvtanilag, mint a kérdező magyar mondata.
3/3 Rick Mave válasza:
A vesszőt valóban a "denn" elé kell tenni, de ez a kisebbik probléma. A nagyobb az, hogy a szórend így rossz. Helyesen:
>> "........... , denn Bálint geht ins Theater, seine Freundin ist krank und meine Eltern müssen arbeiten."
Persze lehet a "denn" helyett a "weil"-t használni és akkor ez a szórend a jó:
>> ".......... , weil Bálint ins Theater geht, usw."
Ja igen, a "nämlich" is használható itt, de vigyázat, ez kizárólag csak az ige után állhat, tehát:
>> ".......... , Bálint geht nämlich ins Theater, usw."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!