Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ez a mondat hogy helyes...

Ez a mondat hogy helyes angolban? My son is 7 years old, Yours,2. Vagy: My son is 7 years old, Yours 2?

Figyelt kérdés

A két mondat között a különbség nem a pont meg a kérdőjel, hanem az egyiknél két vessző van odaírva, a másiknál meg csak egy vessző. Magyarán az egyiknél a "yours" után is van egy vessző. A kérdésem az, hogy a kettő közül melyik helyes?

Illetve egy másik kérdésem az, hogy a "yours" miért van nagy kezdőbetűvel írva?

2016. márc. 7. 14:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerint magyarul sem teszek oda vesszőt, angolban biztosan nem kell. A yoursnál a nagy 'Y' meg itt egyszerűen csak a "tisztelet", mert mégis csak egy emberről van szó. Kb. mint amikor írásban a 'te'-t nagy 'T'-vel írod.
2016. márc. 7. 15:11
 2/6 Papi Gonzales ***** válasza:

inkább az első, de írhatod azt hogy "yours is two".

a yours meg azér nagy betű mert úgy írtad, egyébként nem az

2016. márc. 7. 15:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyébként persze nem kötelező kihagyni az 'is'-t.
2016. márc. 7. 15:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Pedig itt két vesszővel írják:

[link]

Állítólag azért kell kirakni, mert bizonyos mondatrészeken elhagyunk. De miket is hagytunk el? Illetve ezen mondatrészek elhagyásával hogyan lehetne még megfogalmazni?

2016. márc. 7. 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Én még sohasem találkoztam vele, az angol vesszőszabályok meg egyébként is...

Persze rákeresgéltem. A vesszőszabályokkal foglalkozó angol oldalakon nem találtam, de amikor célirányosan beírtam az "omitted" szót is, csak meglett. Lám csak lám, 25 év tanítás után is van még mit tanulnom. A kimaradt szó egyébként az "is" (your son/yours is two), ezzel együtt nekem tök fura :)

Tehát helyesen: My son is 7 yeas old, yours, 2. (és a nagy Y szerintem elírás, semmi sem indokolja)

Itt vagyon példa:

[link]

2016. márc. 7. 18:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Ne hallgassunk erre az oldalra (ebben), akik mások ilyenről tudósítanak, azok egyrészt az első blokk után pontosvesszőt tesznek, másrészt van, ki megjegyzi, hogy rövid mondatoknál rendszerint elmarad a vessző...
2016. márc. 12. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!