Ez a mondat hogy helyes angolban? My son is 7 years old, Yours,2. Vagy: My son is 7 years old, Yours 2?
A két mondat között a különbség nem a pont meg a kérdőjel, hanem az egyiknél két vessző van odaírva, a másiknál meg csak egy vessző. Magyarán az egyiknél a "yours" után is van egy vessző. A kérdésem az, hogy a kettő közül melyik helyes?
Illetve egy másik kérdésem az, hogy a "yours" miért van nagy kezdőbetűvel írva?
inkább az első, de írhatod azt hogy "yours is two".
a yours meg azér nagy betű mert úgy írtad, egyébként nem az
Pedig itt két vesszővel írják:
Állítólag azért kell kirakni, mert bizonyos mondatrészeken elhagyunk. De miket is hagytunk el? Illetve ezen mondatrészek elhagyásával hogyan lehetne még megfogalmazni?
Én még sohasem találkoztam vele, az angol vesszőszabályok meg egyébként is...
Persze rákeresgéltem. A vesszőszabályokkal foglalkozó angol oldalakon nem találtam, de amikor célirányosan beírtam az "omitted" szót is, csak meglett. Lám csak lám, 25 év tanítás után is van még mit tanulnom. A kimaradt szó egyébként az "is" (your son/yours is two), ezzel együtt nekem tök fura :)
Tehát helyesen: My son is 7 yeas old, yours, 2. (és a nagy Y szerintem elírás, semmi sem indokolja)
Itt vagyon példa:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!