Ha a káromkodás lenyugtat, egy angol hogy nyugszik meg?
Én ugyan magyar vagyok, közel 60 éves, még életemben nem káromkodtam, mégis le tudtam eddig mindig nyugodni.
Akinek csak ez az egy módszere van, az elég primitív ember.
a fenti 3-as az angolokra is igaz (meg rám is) De azért sajna, van nekik is sok ronda szavuk.
Please! Don't worry be happy!
Ugyanannyi szavuk van rá mint nekünk, valószínűleg te nem értenél belőle semmit. A többség magyarul sem káromkodik választékosan, csak néhány szót használ.
Gondolkodj el azon mit kérdeztél.
#6-os, az azért tény, hogy a magyar nyelv világelső káromkodásokban. Sőt, ha az ebben a rangsorban utána következő három nyelv összes káromkodását összeadod, akkor sincs még talán feleannyi sem, mint amennyi a magyarban, ráadásul egyik sem képes úgy cifrázni, mint a magyar :D
De ettől függetlenül egyetértek minden előttem szólóval. Nem a mennyiség vagy a minőség számít, az angol egy Oh my god-dal és egy f*ck-kal ugyanúgy kiadja a gőzt, mint amennyire egy magyar egy prózára-való káromkodással. Az angolok egyébként is lényegesen nyugodtabb nép, sokkal kevesebbszer és kevesebbet káromkodnak, kevésbé érzik szükségét mint mi.
#8: Több mint egy éve angol nyelvterületen élek, sok prosztó angollal találkoztam az első időkben a munkahelyeimen. Volt, amelyik nagyon cifrán is tudott káromkodni, ha beverte az ujját, vagy a lábára húzott egy kocsit. Biztosan nem az összes variációt hallottam még életemben, de kábé a húsz ujjamon meg tudom számolni, hányféle verzióban eresztették ki a gőzt.
Ehhez képest a magyar képes perceken keresztül folyamatosan káromkodni anélkül, hogy egy vagy több szót feltűnően sokat ismételgetne. Ráadásul nyelvünk felépítése is lehetővé teszi, hogy úgy cifrázzuk, ahogy nem szégyelljük.
"Mert én, ha nagy ritkán káromkodom, akkor van a bmeg, a kva meg a szr és ennyi. Nem cifrázom és igazából viszonylag kevés ember használ ennél többet a környezetemben."
Akkor visszakérdezek: Azért, mert te csak ritkán káromkodsz és akkor sem túl színesen, és a környezetedben sem jellemző a cifrábbnál cifrább káromkodások használata, miért gondolod hogy az már nem is lehetséges? :) Szerintem te elzöldültél volna, ha hallottad volna nagyapámat fénykorában, amikor ésrevette hogy a csirkék kiszabadultak a tyúkudvarból, és veteményesében kapirgáltak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!