Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hol lehet olyan angol tanárt...

Hol lehet olyan angol tanárt találni, aki nem igazán tud magyarul? (Bp)

Figyelt kérdés
Viszonylag sokat foglalkozom az angollal, külön az amerikaival és a brittel is, sok mindent megértek, jól megy a nyelvtan, DVD-t is tudok eredetiben nézni (persze azért néha kell a szótár:)), de ha el kell kezdenem beszélni, akkor a bonyolultabb mondatoknál túl sokat gondolkodom. Szal nagyon érzem a szükségét, hogy legyen valaki akivel kénytelen vagyok csak angolul kommunikálni. Köszi a segítséget:)
2010. márc. 29. 15:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem jellemzően az angol tanárok nem igazán beszélik a magyart. Az szerintem az üdítő és örvendetes ritka kivétel aki mégis beszéli...
2010. márc. 29. 15:59
 2/11 anonim válasza:
50%
angol tanart Angliaban
2010. márc. 29. 16:09
 3/11 anonim ***** válasza:
59%

első, miért írod azt h az angol tanárok nem tudnak magyarul? ne úgy értsd az "angol tanárt" hogy tanár aki angol nyelvterületen dolgozik, és angol az anyanyelve, hanem olyan magyar emberre gondolj aki tanár és angolt tantárgyat tanít. nos, ezek vannak többségben, és tudnak magyarul.

nem tudom hol találhatsz olyan tanárt, kedves kérdező, akinek az angol az anyanyelve. Budapesten biztos hogy van, szerintem kérdezgessed az ismerőseidet, leeht h már valamelyikük találkozott ilyennel.

de szerintem nem is muszáj, hogy tanár legyen, csak olyan embert kell találnod aki tud angolul, és hajlandó beszélni veled.

paltalk nevű program, ez olyasmi mint az msn, csak itt rá tudsz keresni az emberekre nemzetség szerint

meg még ott van a chatroulette.com is. itt sok hülye van, de lehet találni értelmesebb embereket is.

zorpia.com - ez ilyen myvip, iwiw szerű oldal, csak itt van mindenféle nemzetségű.

saját tapasztalataim azt mutatják, hogy az arab emberek kedvesebbek így neten keresztül és beszédesebbek is mint az angolok. például és sokat beszélgettem egy pakisztáni fickóval, és hiába nem angol az anyanyelve, sokat lehet tőlük tanulni. és szerintem az ok, amiért hajlandó veled beszélni, az az hogy mivel ő se perfekt angolos, neki is jól jön a gyakorlás. olyasmi mint a szimbiózis, xD egy angol nyelvűt szerintem sokkal nehezebb meggyőzni afelől hogy beszéljen veled, és ne kapcsolja ki 5 perc után :D

na jó, már rengeteget írtam, remélem segítettem :)

2010. márc. 29. 16:14
 4/11 anonim ***** válasza:
49%

"miért írod azt h az angol tanárok nem tudnak magyarul"

Mert nem jellemző, hogy az angol tanárok beszélnének magyarul. Persze nem lehetetlen.

Én arra a kérdésre próbáltam válaszolni, amelyet feltettek. A kérdező angol tanárt keresett, amely olyan személy, aki tanári végzettséggel rendelkezik (tehát nem releváns az, hogy milyen tanár), és - feltehetően - angol állampolgár. Ő angol tanár.

Még mindig csak sejteni lehet, hogy a kérdező angoltanárt keres, azaz olyan tanárt, aki angol nyelvet oktat számára.

Az angol tanár és az angoltanár között pont egy karakternyi a különbség. Mint ahogy az idd ki a bilit és a vidd ki a bilit között is. Nem mindegy. Legalábbis nekem nem...

2010. márc. 29. 16:37
 5/11 anonim ***** válasza:
50%

a chatroulette meg az omegle.com kur*va jó, bár tény, hogy sok a hülye, de a világ minden részéről tudsz ott dumálni emberekkel kötetlenül :D

a hátrányuk az h semmi biztosíték arra h egy lengyel vagy brazil (vagy akármilyen) helyesen beszéli az angolt :D az amerikaiakról meg ne is beszéljünk! im in da sistam, improovin ur tranzlashun

2010. márc. 29. 16:42
 6/11 A kérdező kommentje:

"A válasz megírásának időpontja: ma 16:37"

Köszönöm okoskodásod, kis nyelvtan náci:)

Tudom, hogy "helyesen" egybe kell írni, de undorodom ettől az "írjunk mindent egybe" hozzáállástól a magyar nyelvben. Pl.: miniszterelnök-jelölt, kopogtatócédula, stb. Ezektől ki vagyok készülve:) Mi történne ha külön írnám? Feltételezné bárki, hogy egy olyan céduláról beszélek, amelyik éppen kopog?

Nyilván "angoltanárt" kerestem. Rajtad kívül mindenki tudta, sőt, még te is, csak nem bírtad ki, hogy ne kötözködj. Gondoltad, mondasz valami újat, valami egyedit?:)

Köszönöm a többi, értelmes választ!:)

2010. márc. 29. 18:10
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
én ismerek hármat is de nagyon drágák. egy óra 5-6 ezer minimum.
2010. márc. 30. 17:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
a legtöbb nyelviskolánál van anyanyelvi tanár
2010. márc. 30. 20:39
 9/11 anonim ***** válasza:
Most angol tanárt keresel vagy angoltanárt?? Lehet, hogy a magyartanárod nem egy magyar tanár volt, és ezért írsz ilyeneket. :D
2010. ápr. 6. 14:28
 10/11 A kérdező kommentje:
Utolsónak ajánlom figyelmébe a 03-29 18:10-es hozzászólásomat...
2010. ápr. 7. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!