Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ha egy magyar boltban angolul...

Ha egy magyar boltban angolul szólnak hozzád az eladók, akkor angolul válaszolsz?

Figyelt kérdés

Néha nem tudom mi lenne a megfelelő.

Eddig mindig angolul beszéltem ilyen helyzetekben, mert fura lenne egy angol mondatra magyarul válaszolni szerintem. Vagy mások úgy szokták?

2016. febr. 3. 03:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem, semmiképp. Van három oka is:

1. Ha úgy váratlanul hozzámszólnak, még akkor is magyarul szaladna ki belőlem az első félmondat, ha én lennék külföldön.

2. Nem szeretném meghagyni a boltost abban a tudatban, hogy külföldinek néz, van bennem azért egy ilyesmi: "drágám, jártam én már ebbe a házba, mikor se a butik, se az anyád nem volt még meg"

3. Mivel a hellóra rögtön sziával vagy jó napottal válaszolok, eloszlatom a kétségeket még a legelején.

Tényleg van olyan környék, ahol tízből kilenc turista, megértem valahol a boltos problémáját is. Ettől függetlenül rólam soha az életben nem feltételezték még véletlenül sem, hogy nem helyi lennék. (Turistáknak más a viselkedése, mint aki megy a megszokott dolgára.) Olyan viszont volt már, hogy tényleg nem tudott magyarul az illető.

2016. febr. 4. 02:44
 12/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk amikor a csöves jön apróért, akkor rendszeresen eljátszom a külföldit...
2016. febr. 4. 05:25
 13/16 San Bernardo ***** válasza:
Magyarországon magyarul. Kivétel nélkül. Akinek itt van boltja, tud magyarul. Túrista időben a Váci utcában vagy a várban eleve angolul szólalnak meg, de csak nyugodtan, és határozottan magyarul válaszolj szerintem. Te itthon vagy.
2016. febr. 4. 10:24
 14/16 anonim ***** válasza:

Magyarországon szerintem minden boltban magyar eladó van, olyat nem vesznek fel aki angolul beszél csak, tehát alap hogy magyarul válaszolnék mert tudom hogy megérti, még akkor is ha valamiért külföldinek nézne és angolul beszélne nekem.

Ilyen még sose fordult velem elő, mindig magyarul szóltak hozzám, bár nem sűrűn járok Pestre.

2016. febr. 4. 12:44
 15/16 anonim ***** válasza:
külföldön igen, de inkább egyéb nyelven szólnak, talán angliában,
2016. febr. 4. 15:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Miért beszélnének hozzám angolul egy magyar boltban??? Még a láthatólag külföldiekhez is magyarul beszélnek itt, nemhogy egy magyarhoz! :D

Amúgy magyarul válaszolnék, ha ez megtörténne. Jó hülyén venné ki magát, ha angolul válaszolnék, az eladó meg kapásból levágná a magyar akcentusomból, hogy én is magyar vagyok, és rákérdezne, hogy akkor meg minek válaszoltam angolul. :D

2016. febr. 6. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!