Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a Különbség a baddest és a...

Mi a Különbség a baddest és a worst között?

Figyelt kérdés

#angol #baddest
2016. jan. 9. 22:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
A baddest amúgy hibás. Vagy ha használják, akkor pozitív értelemben vagy a legrosszabb.
2016. jan. 9. 23:01
 2/25 anonim ***** válasza:
Szóval jelenthet olyat, hogy a szövegben, hogy te vagy a legkeményebb, legvagányabb. (vagy ha azt akarod kifejezni, hogy "szemét vagy, de nekem ez tetszik"). Gondolom.
2016. jan. 9. 23:05
 3/25 anonim ***** válasza:
48%
Baddest tudtommal nem létezik :) a worst a megfelelő fokozása a bad-nek. Az a pozitív amire gondoltok szerintem a badass ami valami belevalót jelenthet , vagy vagány
2016. jan. 9. 23:17
 4/25 anonim ***** válasza:
szerintem badassre gondolsz:D
2016. jan. 9. 23:43
 5/25 anonim ***** válasza:
68%

Nem értem miért ír olyan, akinek a gimnázium első osztályos angoltankönyv szintjénél nem sikerült több élőnyelvi tapasztalatot szereznie. Használják worst helyett a baddest-et, de negatív értelemben főként rögzült kifejezésekben:

It was the biggest, baddest son of a bitch I've ever seen (mondja mondjuk egyik horgász a másiknak, egy rohadt nagy halról amit látott)

Pozitív értelemben (laza, vagány) jelentésben pedig simán használható akármikor.

2016. jan. 10. 00:02
 6/25 anonim ***** válasza:
58%

It was the biggest, baddest son of a bitch I've ever see...

Igen,én tényleg nem ilyen szöveggel szoktam beszélni másokkal, elnézést, hogy nem ilyen kifinomult, változatos nyelvi tapasztalatot szereztem élőben mint te.

De nyelvtanilag attól még ez helytelen, még ha szlengként használják is. Ha valami hivatalosabb környezetben ezt írnád, ugyanúgy felháborodhatnak rajta, mintha a magyar tanárodnak azt írnád "nemtom"

2016. jan. 10. 00:12
 7/25 anonim ***** válasza:
2016. jan. 10. 00:22
 8/25 anonim ***** válasza:
74%

Nem helytelen, főleg nem nyelvtanilag. Jó lenne már felfogni, hogy a nyelv nem egy szabályzat mint a kresz, ahol központilag előírhatod mi helyes, mi nem. Ez egy dinamikus rendszer, amit a beszélők használnak, és kölcsönösen megértenek, az helyes, pont. Itt ráadásul eleve fel sem merül ez a kérdés, mert két egymástól eltérő jelentésű szóról van szó, ahol egy ponton még nem vált el a jelentés teljesen. a bad szuppletív alakú felsőfoka (worst) maradt a standard jelentésben, a sima analitikus felsőfok, ami egyébként várható lenne, pedig gazdagodott egy többletjelentéssel, és bekerült a szókincsbe. Ennyi, se több, se kevesebb.

Csak szólok, hogy pár száz éve a split infinitive is "helytelen" stigmát kapott, ma meg az egyik legelegánsabb szerkezet az akadémiai angolban is.

2016. jan. 10. 00:25
 9/25 anonim ***** válasza:

# 8

Abban igazad van, hogy a nyelv folyamatosan változik, de ettől még van olyan, hogy a nyelv aktuális állapotában valami helyes, vagy helytelen. Hiszen te megad is hoztál erre példát a split-tel. :)

Az, hogy a "baddest" érthető, és hogy szlengben használatos, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy az adott szelngen kívül elfogadott vagy helyes lenne. Sőt, a szleng pont attól szleng, hogy elüt a szetnderdtől.

A szociolingvisztika egy szép, bonyolult történés, nem lehet leredukálni arra, hogy értem / nem értem.

2016. jan. 10. 00:43
 10/25 anonim ***** válasza:
Ez kábé olyan, mintha magyarban a kicsi szót úgy fokoznád, hogy kicsi, kicsibb, legkicsibb.
2016. jan. 10. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!