Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a különbség a will és a...

Mi a különbség a will és a going to között? És mi a különbség a gone és a been között?

Figyelt kérdés
2015. dec. 3. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Itt olvashtasz a will-ről és a going to-ról:

[link]

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..

A gone és a been között az a különbség, hogy teljesen más a kettő, az egyik a létige 3. alakja, a másik a menni igéjé. Nem is tudom, hogy ez miért kérdés számodra.

2015. dec. 3. 17:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A will az meg valtozhat a jovore nezve, de a going to mar nem. De masban is elterhet, pl

It will rain. (Esni fog, de csak szerinted, semmi tudomanyos alapja!)

It is going to rain. (Esni fog, de van jele is, vagy az idojaras elorejelzes is aztmondja.)

Egyebkent mindkettot hasznalhatod, olyan egetvero kulonbseg nincs kozottuk! Remelem segitettem! 🙂

2015. dec. 3. 17:48
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azért kérdeztem a gone/been-t mert az angol könyvben így van benne a v3-nál.Egy angol nyelvű fórumon olvastam hogy az a különbség hogy várj leírok két példát: My mom has gone to run. (Édesanyám elment futni,viszont még nem ért vissza.)My mom has been to run.(édesanyám elment futni,de már visszatért azóta.)Én így tudom de nem biztosra, ezért kérdeztem meg :)
2015. dec. 3. 18:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, így van.

I've been to Paris.

He's gone to Paris.

1. esetben: jártam már Párizsban. 2. esetben: még ott van.

2015. dec. 3. 22:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

My mom has gone to run. - futni ment

My mom has been to run. - futni volt

will vs going to- hoz még pár dolog.

will - ígéretként is használatos (I will do it. Meg fogom csinálni)

will - beszéd pillanatában határozza el,hogy mit fog tenni. (Then I will buy this one.)

going to - már eldönötte régebben, tehát ez egy tervezett dolog a jövőben. I'm going to buy a new car.

2015. dec. 4. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!