Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik skandináv nyelv hasonlí...

Melyik skandináv nyelv hasonlít a legjobban a németre?

Figyelt kérdés
2015. dec. 10. 22:21
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
Azt mondanám, hogy nagyjából egyforma mértékben hasonlítanak illetve különböznek a némettől, de én is kíváncsi vagyok egy igazi szakértői válaszra.
2015. dec. 10. 23:12
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Hát, a dánok vannak legközelebb a németekhez...
2015. dec. 10. 23:25
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem is a dan, hiszem a dan nyelv ugy szuletett, hogy egy reszeg angol tengeresz megprobalt nemetul beszelni....
2015. dec. 11. 00:30
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Az nem a holland? :)
2015. dec. 11. 02:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az egy masik reszeg tengeresz volt.
2015. dec. 11. 02:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A dán. Aztán a norvég - azon belül is az újnorvég (nynorsk) -, utána a "sima" norvég, a svéd, végül az izlandi és a feröeri. A finn meg ilyen értelemben nem skandináv nyelv.

Nem értem, hogy aki a dánt írta, miért lett lepontozva, aki nem hiszi el, az hallgasson meg mindegyikből pár mondatot, és hangzásra is fel fog tűnni. Aki pedig tud németül, keressen fel egy véletlenszerű oldalt az említett nyelvek Wikipediájából, és próbálja meg értelmezni. Amelyik könnyebben megy, az nyilván közelebb áll hozzá.

2015. dec. 11. 19:04
 7/7 anonim válasza:
Tudom, rettentően régi poszt, de szerintem a svéd hasonlít rá a legjobban. Tanulok svédül és rengeteg hasonlóságot véltem felfedezni a két nyelv között...
2020. febr. 9. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!