Svéd, norvég vagy holland nyelv?
A kérdés főleg a három nyelv nehézségére vonatkozik.
Valamint hogy melyik hasznosabb?
Szerintem a nehézségi sorrend: norvég -> svéd -> holland
És a hasznossági sorrend: norvég -> holland -> svéd
Szerintetek hogy lenne ez a két sorrend?
Egy erős angoltudással melyiket érdemes, könnyű tanulni!
Köszi!
A skandinávok úgy-ahogy értik egymást. Pontosabban a dánok-svédek-norvégok, főleg a svédek és a norvégok, a dánnak brutál kiejtése van.
Nyelvtant tekintve a svéd a legkönnyebb a három közül, ráadásul a világ minden más nyelvét tekintve is NAGYON könnyű a nyelvtana. Bár egyik skandináv nyelvé sem nehéz...
Én némettel és angollal nagyjából értem a hollandot, szóval nem nagyon pocsékolnám rá az időmet. A skandináv nyelvekben is van rengeteg szó, aminél 1-2 betű eltérés van az angol vagy német alakhoz képest, de ezeket azért nem értem, szóval én valamelyik skandináv nyelvet tanulnám.
Más tényezőket is figyelembe véve, inkább a norvégot (csak győzz anyagot találni hozzá...).
Az "úgy-ahogy"-ot módosítanám annyiban, hogy a svédek és a norvégok tökéletesen értik egymást, kb. mintha két tájszólása lenne ugyanannak a nyelvnek. A dánokkal van baj, mint mondtam, a kiejtés miatt (írásban könnyebb).
Annyira értik egymást, hogy közös valóság show-kat is rendeztek/nek, egyebek mellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!