Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Svéd, norvég vagy holland nyelv?

Svéd, norvég vagy holland nyelv?

Figyelt kérdés

A kérdés főleg a három nyelv nehézségére vonatkozik.

Valamint hogy melyik hasznosabb?

Szerintem a nehézségi sorrend: norvég -> svéd -> holland

És a hasznossági sorrend: norvég -> holland -> svéd

Szerintetek hogy lenne ez a két sorrend?

Egy erős angoltudással melyiket érdemes, könnyű tanulni!

Köszi!

2015. aug. 12. 15:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem nehézségben a holland a legkönnyebb, a norvég a legnehezebb, hasznosságban a holland a leghasznosabb, a norvég a legkevésbé hasznos. De mind a hármat csak akkor fogod használni, ha szándékosan keresel olyan helyet, ahol elvárják. Tehát nem hiszem, hogy azt érdemes tanulni, ami a leghasznosabb.
2015. aug. 12. 16:57
 2/13 A kérdező kommentje:
Hobbiból tanulnám. Egyébként érdekes amit mondasz, mert én mindhármat tanulgattam és nekem a holland tűnt a legnehezebbnek és a norvég a legkönnyebbnek, tehát pont fordítva, mint nálad
2015. aug. 12. 19:33
 3/13 anonim ***** válasza:
Lehet azért, mert én már tanultam korábban németet. A hasznosságról még annyit, hogy Norvégia nem EU tag és még csak nyelvvizsgázni se lehet Magyarországon belőle, és én ezt is beleszámítottam a sorrendnél.
2015. aug. 12. 20:58
 4/13 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi, akkor megéri svédet tanulni szerinted? (a holland nem tetszik)
2015. aug. 12. 22:18
 5/13 anonim ***** válasza:

A skandinávok úgy-ahogy értik egymást. Pontosabban a dánok-svédek-norvégok, főleg a svédek és a norvégok, a dánnak brutál kiejtése van.

Nyelvtant tekintve a svéd a legkönnyebb a három közül, ráadásul a világ minden más nyelvét tekintve is NAGYON könnyű a nyelvtana. Bár egyik skandináv nyelvé sem nehéz...

Én némettel és angollal nagyjából értem a hollandot, szóval nem nagyon pocsékolnám rá az időmet. A skandináv nyelvekben is van rengeteg szó, aminél 1-2 betű eltérés van az angol vagy német alakhoz képest, de ezeket azért nem értem, szóval én valamelyik skandináv nyelvet tanulnám.

Más tényezőket is figyelembe véve, inkább a norvégot (csak győzz anyagot találni hozzá...).

2015. aug. 12. 22:25
 6/13 anonim ***** válasza:

Az "úgy-ahogy"-ot módosítanám annyiban, hogy a svédek és a norvégok tökéletesen értik egymást, kb. mintha két tájszólása lenne ugyanannak a nyelvnek. A dánokkal van baj, mint mondtam, a kiejtés miatt (írásban könnyebb).

Annyira értik egymást, hogy közös valóság show-kat is rendeztek/nek, egyebek mellett...

2015. aug. 12. 22:27
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Valószínűleg elkezdem akkor a norvégot, bár szerintem (eddigi kevéske tapasztalatom alapján) az könnyebb, mint a svéd, nyelvtanban, de főleg kiejtésben.
2015. aug. 12. 22:45
 8/13 anonim ***** válasza:
Kíváncsi vagyok, hogy honnan szerzel hozzá anyagot. :D Régebben én is nézegettem, de nem találtam sehol semmi használhatót, angolul sem.
2015. aug. 13. 01:39
 9/13 A kérdező kommentje:
Duolingo.com
2015. aug. 13. 10:24
 10/13 anonim ***** válasza:
Azt hittem komolyan gondolod. :D
2015. aug. 13. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!