Melyik nyelvet vagy nyelveket tanuljam? Részletesen lent
Szóval, tudok németül B1 vagy B2 szinten (nem igazán tudom :D. Angolul szeptembertől tanulom. Mindkettőt iskolában. Szeretnék még egy-két nyelvet tanulni. Nagyon tetszik a holland és a norvég. Legszívesebben mindkettőt tanulnám... Nem tudom bírnám-e (csak 8.-os vagyok xD)
Illetve norvégot vagy svédet tanuljak? Azt halottam a svédben sokkal több különböző nyelvjárás van...
Segítsetek :O
Igen, az összes ilyen kérdést én tettem fel várva a normális válaszra XDDD
Egyébként köszönöm. Lehet vajon a 2-t egyszerre? Az lenne a legjobb... Vagy nem lehetne úgy normálisan tanulni? :S
Mármint mit értesz "normális" alatt? :)
Figyelj, a holland mind a két iskolai nyelvedre hasonlítani fog:
1. Angolra azért,
- minimálisak a ragozások a névszók terén,
- a szavak többségére, alakilag jobban hasonlít,
- egységesebb többesszámképzés,
- nincsen Umlaut.
2. Németre azért,
- a szókincs túlnyomórésze germán eredetű (az angolban sok francia-latin kölcsön szó van),
- ugyanazok/ugyanannyi az igeidők száma (képzésük és használatuk is inkább németesek),
- két nem van ("hímnő" és semleges).
Nyilván vannak hamis barátok, vagy különböző jelentésű szavak, hisz más nyelvről van szó. De kezdetnek szerintem jó.
Én is válaszoltam már pár ilyen kérdésre itt, ismerős! :D
Én is a hollandot javasolnám.
Vagy esetleg valami felkapottabb nyelv lenne jó még, pl. francia. Bár angol és német után kb. mindegy, melyiket tanulod, lehet a holland is.
haha :P
köszönöm a válaszokat!
hát a francia se rossz, de egyedül... nem is tudom. Elég nehéz
Én még a Dánon is elgondolkodnék, hiszen az megérti a norvégot is és a svédet is, még a másik kettö
annyira nem egymást.
Na jó, nyelvekből 2 fajta van: angol és egyéb, előbb az angol, utána hobbiból bármi más, oké? Angol után tanulhatsz akármit, én is 8.-as vagyok és az iskolában tanult a német, B1-em van belőle, de így is sokkal jobban tudok angolul, (németül hadarnak az emberek :/) a németet pedig életemben nem használtam semmire, Ausztriában is angolul beszéltem...
Ja, és mind2t NEM bírnád. Én is csak úgy bírtam a németet hogy angolul úgy beszélek mintha az anyanyelvem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!