Angol után melyik a legkönnyebb nyelv?
Sziasztok!
Jelenleg angolból és franciából van egy felsőfokúm, szeretnék még egy nyelvet tanulni. Nem kell, hogy hasznos legyen, a lényeg, hogy gyorsan tanulható legyen.
Írták, hogy angolul után könnyű a holland, svéd, norvég.
Ezeken kívül másik nyelvek? (Németet nem akarok).
Vagy ha csak ez a három van, akkor melyik a legkönnyebb?
Köszönöm!
Nem biztos, hogy mérvadó, amit írok, mert nekem a világ legnehezebb nyelve az angol.
Ami könnyen ment: olasz és orosz.
Szerintem ha ilyen nagy nyelvtanuló vagy, érdemes mindenfélét elkezdeni, 2-3 hónapot tanulni, és megérzed, hogy melyik megy könnyen.
Az, amelyiket nem kell megtanulni.
Ha nem kell, hogy hasznos legyen, mifenének fordítasz rá időt? Csak felvágásból kell?
Harmadik: remélem, hallottál már olyanról, hogy hobbi nyelvtanulás ;)
Az esperanto nem rossz, de nem tetszik...egyébként sok nyelvet kipróbáltam már, és talán a svéd tetszik legjobban.
Mi a véleményetek róla?
A török nyelvet már tanultam kb. 1 hónapig, és hiába hasonlít annyira a magyarra, elég nehéz volt számomra. Főleg a magánhangzó- és mássalhangzó harmónia miatt, na meg az igeragozás...
Legszimpatikusabb a svéd, de azt mondják, hogy az csak német után könnyű, az angol az nem segít sokat...
Tehát mennyire nehéz svédül tanulni? Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!