Melyik a legkönnyebb nyelv: olasz, francia vagy orosz?
Figyelt kérdés
Nyílván az olasz...de az talán nem olyan hasznos...melyiket tanuljam?2014. aug. 9. 21:54
1/6 anonim válasza:
Legkönnyebb az olasz, leghasznosabb a francia (ezzel páran vitatkozni fognak), legszlávabb az orosz. :)
2/6 anonim válasza:
nem tudom, hogy miért terjedt el ez az urban legend, hogy az olasz olyan marha könnyű nyelv. Németből felsőfokúm van, angolt olyan alap-közép fok környékén szenvedem és olaszból is meg lesz lassan a felsőfokúm. Tényleg vannak könnyű részei, de aki szépen és folyékonyan, neagyisten anyanyelvi szinten szeretné beszélni, azért elég rendesen meg kell szenvednie az igeidőkkel és a több oldalnyi logikátlan felépítésű rendhagyóigéivel, az egybeolvadásaival, a rengeteg jelentésű alapszavaikkal. Ha valaki csak annyit akar tudni olaszul, hogy a nevem Jocó és szeretem a focit, akkor tényleg könnyű az olasz, egyébként, ha rendesen akarja valaki beszélni akkor nem könnyebb, mint bármelyik más nyelv.
3/6 anonim válasza:
"nem tudom, hogy miért terjedt el ez az urban legend, hogy az olasz olyan marha könnyű nyelv."
Teljesen egyetértek. Ha egy mondatban akarom leírni a véleményemet, azt mondanám, hogy az olasz az elején egyszerűbbnek tűnik, a francia nehezebbnek, de később ez fordítva lesz igaz.
Ez persze csak a magánvéleményem. Az azonban biztos, hogy aki franciául tud, annak később az olasz sokkal könnyebb lesz, míg ez fordítva nem így van.
Tapasztalatból beszélek.
5/6 anonim válasza:
A kérdés az volt,"Melyik a legkönnyebb nyelv?"
Egyik se ha nincs kitartás és jó nyelvérzék.
Hasznos lenne Magyarhonban az orosz, , de ha majd külföldön akarsz érvényesülni, akkor a francia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!