Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angol után melyik a legkönnyeb...

Angol után melyik a legkönnyebb nyelv?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg angolból és franciából van egy felsőfokúm, szeretnék még egy nyelvet tanulni. Nem kell, hogy hasznos legyen, a lényeg, hogy gyorsan tanulható legyen.

Írták, hogy angolul után könnyű a holland, svéd, norvég.

Ezeken kívül másik nyelvek? (Németet nem akarok).

Vagy ha csak ez a három van, akkor melyik a legkönnyebb?

Köszönöm!

2015. aug. 16. 00:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Igen, hallottam hobbi nyelvtanulásról, csupán az volt nekem furcsa, hogy valaki másokat kérdez, mi legyen hobbija tárgya.

Ha pesszimista vagy, tanulj kínaiul. (Ha realista, ne nyelveket tanulj, hanem lőni.)

2015. aug. 16. 21:17
 12/15 murakami ***** válasza:
100%

A japán nyelv nem nehéz a magyaroknak. A japán nyelvtan, és a magyar nyelvtan nagyon hasonló. Ha érdekel a japán nyelv, nézd meg ezt.

https://www.youtube.com/watch?v=fQ6B4KZQurs&list=PLPpzOhcxrj..

2015. aug. 16. 21:19
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. aug. 16. 22:48
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha hasznosság nem érdekel, akkor angoltudással a legkönnyebb nyelv teljesen egyértelműen a scots. Ez a modern angol nyelv legközelebbi élő rokona, a mai angolhoz hasonlóan szintén az óangolból fejlődött ki.

[link]

Az angolhoz második legjobban hasonlító nyelv pedig a fríz.

[link]

2015. aug. 16. 23:16
 15/15 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszönöm, nem tudom, viccnek szántad-e de mindenesetre nagyon érdekes, nem is tudtam ezekről a nyelvekről. És valóban nem nagyon számít a hasznosság, mégis meg akarom tanulni valahogy a nyelvet, és ahhoz anyag kéne..:D
2015. aug. 16. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!