Ezek közül melyik a legkönnyebb nyelv?
Horvát, cseh, román, szlovén, bolgár, orosz, finn, norvég, svéd, holland, görög?
Ui.: nem azért kérdezem, hogy melyiket tanuljam, mert most még a spanyolt tanulom (angolul már tudok), de ha letettem spanyolból minimum a középfokot akkor valamelyiket ezek közül szeretném tanulni.
Előre is köszönöm a válaszokat!!
A szláv nyelveket én kiejteném.
Marad román, finn, norvég, svéd, holland.
A román is elég bonyolult, az újlatin és a szláv erőst keveredik benne.
A finn a magyarhoz hasonlóan ragozó nyelv, mint ilyen komplikáltabb, mint a prepozíciókkal operáló.
Marad a svéd, norvég, holland.
Én a hollandot mondanám, hasonlít az angolra, de inkább a némethez áll közel.
A német nagyon távol áll tőlem...görögöt kihagytad.
És azt hallottam, hogy az orosz a legkönnyebb szláv nyelv
Orosznak tényleg nem olyan bonyolult a nyelvtana, mint például a lengyelnek, de azért könnyűnek nem nevezném, ráadásul ott vannak a cirillbetűk és a tipikusan nyelvtörő szláv kiejtés. A szlovén nyelvtana elég bonyolult, a cseh is borzasztó ilyen szempontból, ők sem szeretnek magánhangzót használni. A felsorolt szláv nyelvek közül a horvátot mondanám az egyszerűbbnek. A bolgárt nem ismerem, sajnos, hogy hogy is néz ki, és milyen is, de utánanéztem, és itt gyakran szóba kerül:
Valamint:
Bocsánat, hogy csak a szláv nyelveket emeltem ki a felsorolásodból, de ezekhez értek valamennyire, így a többiről nem tudok, nem szeretnék nyilatkozni.
Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy? :D Csak mert olyan nyelvek nehézségét firtatod, mint a japán meg az arab... :D A japán is nagyon nehéz.
Amúgy adhat egy bizonyos támpontot, ha a wikipédián rákeresel egyes nyelvekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!