Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ezek közül melyik a legkönnyeb...

Ezek közül melyik a legkönnyebb nyelv?

Figyelt kérdés

Horvát, cseh, román, szlovén, bolgár, orosz, finn, norvég, svéd, holland, görög?

Ui.: nem azért kérdezem, hogy melyiket tanuljam, mert most még a spanyolt tanulom (angolul már tudok), de ha letettem spanyolból minimum a középfokot akkor valamelyiket ezek közül szeretném tanulni.

Előre is köszönöm a válaszokat!!

2014. júl. 15. 22:16
 1/7 anonim ***** válasza:

A szláv nyelveket én kiejteném.

Marad román, finn, norvég, svéd, holland.

A román is elég bonyolult, az újlatin és a szláv erőst keveredik benne.

A finn a magyarhoz hasonlóan ragozó nyelv, mint ilyen komplikáltabb, mint a prepozíciókkal operáló.

Marad a svéd, norvég, holland.

Én a hollandot mondanám, hasonlít az angolra, de inkább a némethez áll közel.

2014. júl. 15. 22:40
 2/7 A kérdező kommentje:

A német nagyon távol áll tőlem...görögöt kihagytad.

És azt hallottam, hogy az orosz a legkönnyebb szláv nyelv

2014. júl. 15. 22:50
 3/7 A kérdező kommentje:
És bocsi, az arabot kihagytam
2014. júl. 16. 22:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Orosznak tényleg nem olyan bonyolult a nyelvtana, mint például a lengyelnek, de azért könnyűnek nem nevezném, ráadásul ott vannak a cirillbetűk és a tipikusan nyelvtörő szláv kiejtés. A szlovén nyelvtana elég bonyolult, a cseh is borzasztó ilyen szempontból, ők sem szeretnek magánhangzót használni. A felsorolt szláv nyelvek közül a horvátot mondanám az egyszerűbbnek. A bolgárt nem ismerem, sajnos, hogy hogy is néz ki, és milyen is, de utánanéztem, és itt gyakran szóba kerül:

[link]

Valamint:

[link]

Bocsánat, hogy csak a szláv nyelveket emeltem ki a felsorolásodból, de ezekhez értek valamennyire, így a többiről nem tudok, nem szeretnék nyilatkozni.

2014. júl. 18. 20:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Ó, arab. Hát az borzasztóan nehéz, egy arab szakos ismerősöm úgy nyilatkozott, hogy az a nyelv az, amihez egy élet is kevés, hogy megtanuld.
2014. júl. 18. 21:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :) és a japán nyelv nehézségérõr vélemények :)
2014. júl. 19. 07:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy? :D Csak mert olyan nyelvek nehézségét firtatod, mint a japán meg az arab... :D A japán is nagyon nehéz.

Amúgy adhat egy bizonyos támpontot, ha a wikipédián rákeresel egyes nyelvekre.

2014. júl. 19. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!