Mi a legkönnyebb (angol) nyelv tanulási módszer?
12 éves,7.-es lány vagyok.
3.-as korom óta németet tanulok,de nem vagyok olyan jó,százalékban olyan 70-85%.
Angolul leginkább alap szavakat,állatokat és olyan dolgokat,amikkel neten találkozhatunk tudok.
A kiejtésem nem a legjobb,25-40%-os,szóval leginkább ezzel van a baj.
Mi lenne a legjobb módszer arra,hogy egy középfokút kapják?
(a középfokú egy példa,nem vizsgára készülök)
probald meg ezzel, egeszen a kezdoig, ha nem sikerul regisztralni, irj priviben:
ha osszeszedtel egy kis szokincset, akkor probalj dalszovegeket forditani, illetve feliratos filmeket nezni, de az igazan akkor jo, ha angol felirat van alatta, amihez kell egy kis alap. vagy kezd a kedvenc filmeiddel, aminel tudod mar magyarul, hogy mit mond es figyeld a feliratot, kozben hallgasd a szoveget.
Tudok javasolni neked egy szótanító programot, amelyet fel tudsz tölteni saját szavaiddal. A programot innen töltheted le, és ingyenesen kipróbálhatod:
v=2QRvYKq9zoI&feature=autoplay&list=LLjaAgL-PhB7c4wXGYeKDxBQ&playnext=1
http://www.youtube.com/watch? v=XQ0AmimPulI&feature=BFa&list=LLjaAgL-PhB7c4wXGYeKDxBQ
Folyamatosan bővül:
http://www.youtube.com/course?list=EC0A0C8CFFE9712B76&featur..
Mindegyik kezdő szintől.
Magam még nem tettem le az angol középfokút. (Én is németet tanultam elsőnek, gimiben kezdtem az angolt. Majd most szeretnék felfejlődni legalább annyira, hogy a középfokúm meglegyen + még érettségizni is abból megyek elvileg.)
Hogy mi a legkönnyebb módszer, szintéh nem fogom tudni megmondani.
Elég a köntörfalazásból.
Azt ajánlom, hogy vegyél (ki a könyvtárból) egy angol szókincses könyvet (én pl. Erwin Tschirner könyvét forgatom) és bújjad. :) Könnyített olvasmányok. Levelezz angolul - erre vannak külön oldalak, pl. interpals (valahogy így hívják). Gondolom majd továbbtanulsz, és akkor ott angolt is fognak tanítani, vagy? Ha arra kerül a sor, akkor figyelj az órákon, stb., mert kár lenne az ingyen tanítást elhanyagolni. Ahogy már valaki más is írta, fordíts dalszövegeket, nézz filmeket angolul, angol felirattal (és esetleg magyarul IS - úgy értem, egyszerre a két feliratot. (Én így nézem pl. a How I meet your mother-t, mert így amikor nem tudom, mit jelent egy-egy szó, akkor megnézhetem magyarul. Persze van egy buktatója, ha valakinek a szeme rajta ragad a magyar feliraton. Egy kis önfegyelmet kell gyakorolni.)
Szókincsfejlesztésre van még egy ötletem! Otthon cimkézz fel minél több tárgyat, ami mellett elmész naponta, stb. Csak annyi, hogy egy kis darabka papírra felírod az angol szót, és egy kis celluxszal ráragasztod az adott dologra! Nekem tetszik ez az ötlet, de még nem valósítottam meg. Majd ki szeretném próbálni.
No. Ja. Még annyit, hogy a külföldi levelezős oldalakon nem csak írásban kommunikálhatsz az emberekkel, hanem van lehetőség, hogy felvedd velük a kapcsolatot pl. skype-on, videóhívás - és beszélgethetsz velük. Ezzel javul valószínűleg a kiejtésed. Főleg ha angollal beszélsz. De az se baj, ha más nemzetbéli. Ha rossz a kiejtése, akkor inkább ...hanyagold. :D
Remélem adtam egy-két tippet, amit hasznosnak találsz.
Sok sikert az angoltanuláshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!