Callan módszer? Van, aki így tanult nyelvet? Vélemények?
Ilyenek voltak pl., hogy a tanár feltesz egy kérdést, hosszabb mondatot, és arra válaszolni kell - lényegében úgy kell válaszolni, hogy az egész mondatot megismétled E/1-ben, és mindent átalakítasz hozzá a mondatban, amit csak kell.
Pl. Are you always frightened when a big snake attacks you in the street?
Válaszolva rá: No, I am never frightened when a big snake attacks me in the street.
Olyan volt még pl., hogy egy adott szónak a jelentéseit elmondták angolul, pl. a charge szó öt jelentését.
Én csak mint nyelvtanár néztem meg néhány ilyen órát. :)
A szóbeli készségnek szerintem kifejezetten jót tesz.
(Nem tudom, ez reklámnak számít-e, az Oxford nyelviskolában néztem ezt meg, de szerintem kb. minden nyelviskolában nagyjából ugyanolyan.)
Én most voltam egy demo órán.
Elsőre úgy éreztem, hogy gagyi. De aztán azt vettem észre, hogy egyfolytában angolul beszélek, néha gondolkozom utána.
(passzív középfokú tudásom van)
Ami nekem hiányzik, hogy nem nagyon javítanak ki, nem tudom, hogy most jól mondtam-e vagy sem. Ami még jó, hogy váltakoznak a tanárok, különböző stílusokat, akkcentusokat lehet érzékelni, tapasztalni.
Nekem nem jön be.
Amikor odamentem (közép-haladó tudással) jobban ment.
Most 1 hónap járás után úgy érzem visszafejlődtem, gátlásosabb lettem. Nem fekszik a módszer.
Kezdőknek lehet, hogy jó.
Csoportban vagyok, miután kinyögtem egy mondatot, nincs időm, lehetőségem begyakorolni, mégegyszer elmondani, átgondolni, kicsit memorizálni. Elnyökügüm a mondatot, de lenne igényem, hogy utána elmondjam rendesen folyamatában.
Erre a csoprotban nincs lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!