Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik a legkönnyebb hasznos...

Melyik a legkönnyebb hasznos nyelv?

Figyelt kérdés
Pár napja a norvégba kezdtem bele és így elsőre nagyon nehéznek tűnik (főleg a kiejtése)...inkább hobbiként akarok tanulni valamit..angolul tudok. Aki tud segíteni: légyszíves! :)

2014. júl. 13. 18:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
48%

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__..

PLS, ne tedd fel ezerszer, egyszerűen kérdezz az egyik kérdésedben válaszként, hogy mit ajánlunk, milyen nyelvet válassz, meg fogjuk válaszolni.

A norvégnak igazán akkor veszed hasznát, ha Norvégiába, vagy egyéb skandináv országba akarsz menni, ha nem, akkor nincs túl sok haszna.

A leghasznosabb szerintem a német, utána pedig a spanyol. A német nehéz, viszont megéri megtanulni, a spanyol egyszerű, viszont nincs akkora haszna, mint a németnek. És kérlek, NE nehézség alapján válassz nyelvet, hanem amelyik tetszik, amelyik a leghasznosabb, de semmiképp ne az alapján, hogy milyen nehéz, mert lehet a legkönnyebb nyelv is, ha utálod, és csak azért tanulod, mert azt mondják az a leghasznosabb, akkor is nehezen fogod amiatt megtanulni.

Könnyű nyelvekből spanyolt, vagy az olaszt ajánlom, de inkább az előbbit.

2014. júl. 13. 18:17
 2/14 A kérdező kommentje:
Valami különlegeset szeretnék, amit annyira nem beszélnek sokan mint pl a németet, ezért az+spanyol+olasz+francia kilőve, a norvég tetszik,meg a horvát..
2014. júl. 13. 18:28
 3/14 anonim ***** válasza:
Orosz. Csak a cirill betűket kell megszokni, a nyelvtan egyszerű.
2014. júl. 13. 18:30
 4/14 A kérdező kommentje:
Hát..elég válogatós vagyok, és elnézést oroszt kedvelőktől: nem tetszik annyira...esetleg valami más+indok?
2014. júl. 13. 18:32
 5/14 anonim ***** válasza:

A kulonleges akkor jo, ha forditani akarsz vagy elkoltozni, maskepp nem. En tudok angolul, nemetul es finnul felsofokon, ebbol a finn valoban csak arra jo, hogy tudok vele dolgozni, fordito vagyok. Olyat valassz, ami tetszik is, kulonben kinszenvedes lesz megtanulni. Ott a pont az elottem szoloknal, oroszt, spanyolt erdemes tanulni nagyon.

A norveg igen, nehez. Akkor mar finn, az kevesbe, a kiejteset tiz perc alatt megtanulod, a nyelvtan elsore lehet fura, a fokvaltakozas miatt, de alapvetoen aranyos nyelv. Ha meg finnul tudsz, kb fel ev alatt meg lehet tanulni az esztet is, es azt se beszelik sokan.

2014. júl. 13. 18:36
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, finnhez kedvet kaptam, eddig mindenki azt mondta nagyon nehéz és egy mondat elmondásához fél órát kell gondolkodni...:D még a holland és a horvát jár a fejemben...ötlet?
2014. júl. 13. 18:42
 7/14 anonim ***** válasza:
A holland szintén hasznos. Horvátot szerintem max. akkor, ha délszláv országba akarsz menni, esetleg későbbiekben több szláv nyelvet tanulni.
2014. júl. 13. 18:47
 8/14 A kérdező kommentje:
Írták, hogy ne nehézség alapján válasszak...mégis meg kell kérdeznem: nagyon megtetszett a finn, de igaz, hogy rettenetesen nehéz?
2014. júl. 13. 18:50
 9/14 anonim ***** válasza:

Kinek mi a nehéz... lehet, hogy te úgy fogod gondolni, hogy ez nagyon logikus, könnyen érthető, lehet, hogy rengeteget fogsz szenvedni miatta.

Kezdd el tanulni, aztán eldöntöd, hogy mennyire tetszik, és mennyire megy neked, mert addig nem tudhatod, hogy mennyire nehéz.

2014. júl. 13. 19:01
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! És hollandról valami vélemény?
2014. júl. 13. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!