Tom Benko kérdése:
Miért vélik megalázónak, hogy a magyar nyelv a finnel
közös eredetű?
2015. nov. 5. 08:49
12/41 A kérdező kommentje:
@Karlowy: Majd átnézem, de a címe már eleve elég furcsa. Ha pedig Pap Gábor konkrétan kimondta, hogy a finnek nem tanítják a finn és magyar nyelv közös eredetét, akkor kénytelen vagyok közölni, hogy hazudik, ebben biztosan.
Én inkább büszke vagyok rá. :) Egyébként is nagy Nightwish rajongó vagyok, és az hogy finnek, még nagyobb büszkeséggel tölt el.
2015. nov. 5. 13:26
14/41 A kérdező kommentje:
Én meg nem értem, miért kellene, hogy megalázó legyen bármilyen néppel is kapcsolat, vagy miért kellene felemelő legyen. Ha van kapcsolat, van, ha nincs, nincs, de ebből általános következtetéseket (a kapcsolatot leszámítva) levonni szerintem ostobaság.
Nem, talán Born Gergely mondta.
2015. nov. 6. 11:31
Középkori gondolkozásúak, akik szerint ez ciki. Bizonyított, hogy a magyar és a finn rokon nyelvek, ez akkor is így marad, ha pár internet "tudós" mást mond. Valószínű, hogy a finn-ugor és török nyelveknek közös eredete van és a törökök nem is tagadják, hogy rokon nyelv lenne a finnel. Lényegében csak nálunk vannak olyan agyhalottak akik ezt tagadják. Mivel nyelvi rokonságot kérdezted, nem értem h az egyik válaszoló miért linkelt egy Pap Gábor videót. Tudtommal ő művészet történész és nem nyelvész. Tipikus dolog azoknál akiknek nem tetszik a 2 nyelv rokonsága. Valami miatt csak olyanokat tudnak felhozni példának akiket vagy nem ismer el a tudományos világ, vagy semmi közük ahhoz a tudomány ághoz.
2015. nov. 6. 11:58
Nem tartom, tartanám megalázónak. Viszont az el nem ismert tudósok, sokkal részletesebb magyarázatot adnak, mint mások.
Az, hogy ez van a tankönyvekben, vagy az, az kevés. Miért unatkozik mindenki töriórán, irodalomórán, stb. Mert belül érzi az ember,hogy hazudnak neki, ehhez nem kell diploma.
2015. nov. 7. 09:47
18/41 A kérdező kommentje:
@Karlowy: Nem, elképesztően részletes magyarázatot adnak a "hivatalos" tudósok is. Annyi különbséggel, hogy ők nem a populáris felületeken nyilvánulnak (és ez elég súlyos hiba részükről), míg a "nemhivatalos" tudósok (már az elnevezés is hülye) szinte csak ott nyilvánulnak meg. Töriórán én konkrétan azért unatkoztam,m mert nem érdekelt. Sőt, mások is, mert ez alapján akkor a matematika sem igaz, azt is sokan unják.
"Viszont az el nem ismert tudósok, sokkal részletesebb magyarázatot adnak, mint mások. "
az elismert tudósok is részletes magyarázatot adnak, az nem az ő hibájuk, hogy az egyszerű ember nem érti a "nagyon tudományos" dolgokat és neki az egyszerűbb megoldás lesz a jó.
"Miért unatkozik mindenki töriórán, irodalomórán, stb. Mert belül érzi az ember,hogy hazudnak neki, ehhez nem kell diploma."
azért egy ilyen mondat után elég nehéz téged komolyan venni és nem egy újabb összeesküvés elmélet hívő 12-évesnek nézni. AZ ember alapból utálja azt ami kötelező. Az a tanárok feladata lenne és az oktatási minisztériumé, hogy érdekesebbé tegyék az órákat. Ezzel a logikával az emberek azért utálják a fizikát meg a matekot is mert hazugság?
2015. nov. 7. 12:42
Nem tudom, de Kisfaludy, (meg más alternatívok) azt mondta, hogy sok fizikai törvényről bebizonyosodott, hogy nem állja meg a helyét. Merthogy az a cél, hogy az emberek ne tudjanak. Az új világrend célja is az, hogy az egyetemisták is jól képzett szakmunkások legyenek, és csak részterületekre legyen rálátásuk, az egészet ne lássák, ne értsék, mert akkor önállósulnak. És az valakiknek nem jó.
2015. nov. 7. 13:45
Kapcsolódó kérdések: