Miért van a franciába valahol ilyen kis vessző (')?
Figyelt kérdés
pl a t ( pl je t'aime ) vagy az l mögött? mármint mit jelöl....2010. márc. 7. 12:15
1/9 anonim válasza:
Azért mert úgy lenne, hogy je tu aime, de le van rövidítve, hogy ne kelljen azt a két magánhangzót egymás után mondani. Ezt jelöli a kis '.
2/9 anonim válasza:
Az angolban is elég gyakran van ilyen. Aposztrofnak hívják, azért van ott néhány betű helyett, mert azokat a betűket nem kell ejteni. Ne ijedj meg tőle, nem hangsúlyjel (bár a hangsúly ott van, de ez ettől független), nem is kell szünetet tartani - csak azt jelzi, hogy ott rövidítve lett a szó.
4/9 anonim válasza:
"Azért mert úgy lenne, hogy je tu aime"
Nem egészen... Je "te" aime (En "téged" szeretlek)
Így van az "l'"- el is. Ha pl egy főnév magánhangzóval kezdődik, nem mondod hogy 'le' ou 'la', l'-et használsz. Mint a magyarban 'a' vagy 'az'-t, a szó kezdőhangjától függően!
A kis ' jelet egyébként apostrophe-nak hívják. (És áposztrof-nak ejtik!)
5/9 anonim válasza:
Bocs, 12.23, nem láttam a válaszodat, egyszerre írtunk!
6/9 anonim válasza:
Jaj tényleg. Je te aime. De hülye vagyok. xD Azért volt furcsa kicsit. xD
1. válaszoló voltam :)
7/9 anonim válasza:
Ja, mert a tu a te, a te a téged :D Na ezt mindig összekevertem :D (12.23-as voltam)
8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2010. márc. 7. 14:49
9/9 anonim válasza:
Ket maganhangzo talalkozasanal szoktak hasznalni,megkonnyiti a kiejtest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!