Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Egy angol tanár felsőbbrendűne...

Egy angol tanár felsőbbrendűnek tart egy anyanyelvi beszélőt? (pl:angolt, vagy amerikait)

Figyelt kérdés

2015. jún. 25. 18:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt most fejtsd ki bővebben, mert te nyilván gondolsz valamire, mi meg nem. De a felsőbbrendű szót cseréld le valami másra, mert az maximum történelmi közegbe illik, ebbe nem.
2015. jún. 25. 18:49
 2/9 anonim ***** válasza:

Tippelek: A kérdező diák, és történt valami ami bosszantja?

Nem, nem tartanak senkit se felsőbbrendűnek, legfeljebb a diákoknak akarja beállítani mint jó példát, hogy ehhez a szinthez kerüljenek minél közelebb.

2015. jún. 25. 18:52
 3/9 A kérdező kommentje:
Utál mindenkit.Mindenkit lenéz,és csak egyedül az angol anyanyelv beszélőit bálványozza(legyen az akármilyen ember)
2015. jún. 25. 18:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy konkrét ember. Ő ilyen. Mások meg nem ilyenek.
2015. jún. 25. 21:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Én nem tartok semmilyen embert felsőbb- vagy alsóbbrendűnek. Az, hogy a te angoltanárod ilyen nem a szakmájából fakad. Már ha tényleg ilyen...
2015. jún. 25. 22:58
 6/9 anonim ***** válasza:
40%

Aki egy valamilyen nép vagy népcsoport tagjait felsőbbrendűnek tartja, az a náci. Lehet, hogy az angoltanárod náci, vannak szép számmal olyanok, akik az angolul beszélő népek felsőbbrendűségét hirdetik.

Ez viszont nem abból ered, hogy az illető angoltanár, hanem abból, hogy hülye.

2015. jún. 26. 00:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha nem is felsőbbrendűség, de azért egyfajta "túlzott rajongás" könnyen elfordulhat egy tanár részéről. Most gondolj bele: ha neki pl. a franciák lennének a szíve csücske, meg a világ teteje, akkor lehet, hogy most franciatanár lenne. Szerintem nem tartottak fegyvert a hátához, mikor az angoltanári pályát választotta. Hát egészségére...
2015. jún. 28. 05:22
 8/9 anonim ***** válasza:
88%
Egy "angol tanár" anyanyelvi beszélő. Te az "angoltanár" szót kerested.
2016. márc. 24. 17:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Amúgy pont kevésbé jellemző, mint sem az hogy utálja mert irigy rá. Amikor ide jöttem Magyarországra, hazámban még az orosz volt hivatalos nyelv, és itt úgy hogy én az kényszerűségből de tökéletesen beszéltem, sokkal nehezebb volt.

Amúgy nem a nyelv miatt szereti, hanem a kultúra fanatikus rajongója. Az én családom, nagyon nem orosz. ;)

2016. szept. 19. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!