Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Valamiért megszállt engem a...

Valamiért megszállt engem a tudat, hogy japánt tanuljak, így elszeretném kezdeni, hogyan csináljam (többi lent)?

Figyelt kérdés

Magyarországon, azon belül Baján lakom, erre kétlem, hogy valaha is találnék egy japán tanárt, de magamtól tudnék tanulni? Ha igen, akkor hogyan kezdjek bele?

Rólam még annyit, hogy németül is tudok, talán közép szinten, angolul pedig mondhatni folyékonyan, angolt magamtól tanultam nagyrészt, az internet és játékok segítségével és persze szorgalommal, mivel rengeteg szót szótároztam és írtam ki nap mint nap. DE angol tudásra rá voltam kényszerülve, kb. minden angol manapság, főleg a neten, ah az ember meg is akar tudni valamit. Japánt így meglehetne tanulni, hogy pl.: sok animét nézek (amikre rá vagyok kattanva)?

16/f

2015. jún. 22. 23:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem menne,de itt sem ártana jegyzetelni a szavakat.. Nekem csak pár szò megy japánul.. :)
2015. jún. 23. 01:41
 2/9 anonim ***** válasza:

Egyedül nehéz lesz, az anime nem elég. Az jó, hogy az angol megy, mert az kell hozzá. Ha marad a kedv, lehetne japán szakra jelentkezni. Itt nézelődj, esetleg érdeklődj, hátha van valami internetes anyaguk is?

[link]

2015. jún. 23. 07:19
 3/9 anonim ***** válasza:

A lányom otthon egyedül tanult meg alapszinten. Vett egy nyelvkönyvet - a nyelvtan meg írásjelek miatt -, ezzel el tudott indulni.

Rengeteg animét meg mangát nézett japán szöveggel és angol felirattal (angolból felsöfoka van), illetve angol szöveggel és japán felirattal.

Amit csak lehetett leírt kajnikkal, és napi 1-3 órát foglalkozott a nyelvvel.

2015. jún. 23. 07:21
 4/9 anonim válasza:
100%
Youtub-on van olyan csatorna, hogy "Japán Nyelvleckék". Nézz meg néhány videót belôle ha gondolod. A készítôje elmagyarázza benne, hogy mit hogyan használj, Japánban hogy illene mondani a dolgokat és hogyan könnyebb az írást megtanulni. Mindezt pici rajzocskákkal kiegészítve.
2015. jún. 23. 10:08
 5/9 anonim válasza:
van egy App amit ha letöltesz és kiválasztod rajta a japánt akkor sokat tud segíteni pl. kiejti neked a szavakat és mutatja a kandzsikat is LEARN 50 LANGUAGES
2015. jún. 23. 14:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Kezdésnek ajánlom

https://www.youtube.com/channel/UCrN6cSmzwfwPGWDKJs3uJ8A

Előbb nem árt ismerni az abcéjüket írásjeleket ismerd meg utána jöhetnek a könyvek is...

2015. jún. 23. 15:22
 7/9 anonim válasza:

Szia!

Én mindennap erről az oldalról jegyzetelek magamnak:

[link]

Hasznos,mert kanjival le van írva,illetve kiejtés szerint,megtudod hallgatni a kiejtését,különböző témakörökre van osztva az egész.Ajánlom hogy egy leckét többször vegyél át,legalább 3-4-szer kb,hogy rendesen megjegyezd,ha leírod magadnak,akkor azt olvasd át,többször írd le,ejtsd ki.:)

2015. jún. 23. 17:14
 8/9 anonim válasza:

Előző vagyok.

Itt pedig szavak vannak,kiejtés szerint,kanjival ismét:

[link]

2015. jún. 23. 17:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Bárki megtanulhat, aki elég eltökélt hozzá. Egyedül tanulom én is, van hozzá könyvem is, de fordítok mangát, zenéket, egyre több mindent megértek az animékbõl is. Szóval lehet ez alapján tanulni. Csak most én olyan bajba kerültem, hogy nincs kivel gyakoroljam, és nem vagyok biztos a tudásomban. Magántanárhoz én sem tudok eljárni, még nem tudom hogy oldjam meg ezt a problémát, de addig folytatom így, ártani nem árthat.

Amügy az elsõ lépés a kanák megtanulása. Nem olyan nehéz, mint elsõre látszik, csak gyakorolni kell. Utána vannak netes oldalak, pl Japán percek, vagy a már felettem említett Hato Aoi, vannak könyvek, nekem a Dekiru nagyon bejôn, vagy a Megjegyezhetõ kanjik. Egyiket sem bántam meg, hogy pénz adtam ki értük. Meg ugye mangák, animék, zenék, hozzá japán feliratok...

Apropó, még annyit: a japánt ne hasonlítsd az angolhoz, némethez, vagy ahhoz a nyelvcsaládhoz, mert nekik sokkal nehezebb, mint nekünk magyaroknak. Ha csak kevés is, de van hasonlóság a mi és a japán nyelv között. Viszont az tényleg elõny, ha jó a nyelvérzéked.

Sok sikert hozzá!

2015. jún. 27. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!